Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Telekom'un özelleştirilmesinin gecikmeyeceğini söyledi

Haber Giriş : 16 Mart 2004 00:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Telekom'un özelleştirilmesinin gecikmeyeceğini söyledi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom'un özelleştirilmesi süreciyle ilgili hiçbir aksaklık yaşanmadığını, mayıs ayı sonu itibarıyla ihale takviminin işletileceğini söyledi.

?Telekomünikasyon Sektöründe Serbestleşme Beklentileri? konulu konferansa katılan Yıldırım, ?Mayıs ayı sonunda Türk Telekom'un özelleştirilmesi ile ilgili ilanı yapmayı hedefliyoruz. Özelleştirme takviminde değişen hiçbir şey yok.? dedi. Türk Telekom'un özelleştirilmesinde görev alan danışman firmanın ihaleyi iptaliyle ilgili sorulara cevap veren Yıldırım, yeni danışman firmayı belirleyecek ihalenin en kısa zamanda yapılacağının altını çizdi.

Serbestleşme süreci içinde Türk Telekom'un özelleştirilmesinin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Yıldırım, Telekom sektörünün 7-8 milyar dolarlık pazar cirosunun birkaç yılda 15-20 milyar dolarlara ulaşacağını ifade etti. Pazarda Türk Telekom büyüklüğündeki diğer telekom operatörlerinin cirolarının Türk Telekom'un cirosundan 10 kat daha fazla olduğunu hatırlatan Yıldırım, hem sektörün hem Türk ekonomisinin yaşadığı krizin sonuna gelindiğini, önümüzdeki günlerde telekomünikasyon sektörünün büyümesinde çarpıcı gelişmeler meydana geleceğini vurguladı.

Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldırım, özelleştirme sürecinin başlamasından itibaren 31 firmanın sektöre girmek için Telekomünikasyon Kurumu'na müracaat ettiğini, lisanslarını almalarının ardından bu firmaların da sektöre yeni bir hız katacağını belirtti. Bakan, serbestleşme sürecinin gecikmesiyle ilgili ise ?Teorik olarak 2004 başından itibaren serbestleşme dönemi başladı. Dünyada 30'a yakın ülke telekomünikasyon sektöründe serbestleşme sürecini başlatmadı bile. Bizden önce bunu tamamlayan ülkelerin tecrübelerinden ders almamız ve aynı hataları tekrar etmememiz gerekiyor. Gecikmek kayıp değil, bir avantaj. Bu avantajı iyi kullanacağız.? diye konuştu. Yıldırım, deniz ve hava yollarında sağlanan indirim ve vergi muafiyetleri konusunda 2005 yılı içinde yeni düzenlemeler yapılacağını, ücretlerdeki ve vergilerdeki düşüşün rekabetle birlikte vatandaşa yansıyacağını söyledi.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber