Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Ne Değişti?

Resmi Gazetenin 4 Ekim tarihli sayısında, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik"in ek 4'üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır. Ek 4'üncü madde 29.12.2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile yönetmeliğe eklenmişti. Bu madde asıl olarak Maliye Bakanlığına, bazı unvanlara yapılacak atamalarda sözlü sınav uygulama imkanı vermekteydi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ekim 2006 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak, Maliye Bakanlığına sözlü sınav uygulama imkanı veren bu madde hakkında Danıştay 5. Dairesi 2006 yılı Mart ayı içinde yürürlüğü durduruma kararı vermişti.

Danıştayın kararı sonrasında Başbakanlık tarafından 12 Temmuz 2006 tarihinde bir genelge yayımlanmış ve kamu kurumlarının yönetmeliklerinde ayrı bir ön eleme sınavı yapılmasına imkan veren hükümlerin yeniden düzenlenmesi istenmişti.

İşte ilk değişiklik Genel Yönetmelikte yapılmıştır. Yapılan bu değişilik ile görevde yükselme ve unvan değişikliği öncesinde, sınava girecekleri tespit amacıyla yapılacak belirlemede sadece yönetmelik ekinde yer alan değerlendirme kritirlerinin esas alınması öngörülmüştür. Bir başka deyişle, hiçbir kamu kurumu, görevde yükselme sınavına alacağı memurları tespit ederken değerlendime kritirleri dışında ayrıca sözlü sınav benzeri bir sınav yapamayacaktır.

Bu değişiklik sonrasında Maliye Bakanlığının görevde yükselme yönetmeliğinin de değişmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber