4 Ekim 2006'nın Önemli Gündem Maddeleri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2006 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 EKİM 2006 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saat 14.00'te Milletlerarası Ticaret Odası Başkanı Marcus Wallenberg'i, saat 15.30'da Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Olli Rehn'i kabul edecek. Erdoğan, saat 18.37'de TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın iftar yemeğini katılacak.

TBMM Gündemi

- TBMM Genel Kurulu saat 13.00'te toplanacak.

- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 16.00'da yapılacak.

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 18.37'de milletvekillerine iftar yemeği verecek.

- AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Ren, saat 09.45'te TBMM AB Uyum ve Dışişleri Komisyonu üyeleriyle biraraya gelecek.

Bakanların faaliyetleri

- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, saat 09.30'da İsviçre Adalet Bakanı Christoph Blocher ile görüşecek.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 17.30'da EBK Genel Müdürlük Hizmet Binası ve Satış Mağazası açılış törenine katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 11.00'de "Türkiye'de AB Mevzuatının Uyumlaştırılması: Mevcut Durum ve Uyum Stratejileri" konulu sempozyuma katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 12.00'de Gümüşhane'de çeşitli toplantılara katılacak.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 14.30'da İstanbul'dan Yalova'ya hareket edecek. Ağar, partisinin Bursa'da düzenleyeceği iftar yemeğine iştirak edecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, saat 10.00'da İl Saymanları toplantısına katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, saat 09.00'da " 2. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" konulu sempozyum düzenleyecek.

- ATO Başkanı Sinan Aygün, saat 16.00'da Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal ile görüşecek.

- Türkiye Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Emekli Bir-Sen üyeleri saat 11.15'te basın açıklaması yapacak.

- TCDD Ankara Garı'nda saat 11.00'de "Trenlerde Talim Var" eğitim gösterisi düzenlenecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 21.30'da Bağcılar Belediyesi iftar çadırında düzenlenecek olan "Yerel Yönetimler ve Şehirleşme Konferansı"na katılacak.

- Dünya Hayvan Haklarını Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Çevre Konseyi üyeleri, saat 12.00'de Taksim AKM önünde toplanıp bir etkinlik düzenleyecek.

- Küçükçekmece Belediye Başkanlığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, saat 12.00'de Kayabaşı Sazlıdere Barajı yolu üzerinde düzenlenen törenle hizmete açılacak.

- Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, saat 14.00'te, Üsküdar Hekimbaşı Hayvan barınağında, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır ve ünlü sanatçıların katılımıyla bir etkinlik düzenliyor.

- Türk Kalp Vakfı'nın düzenlediği geleneksel iftar yemeği, saat 18.45'de, Kuruçeşme Divan'da yapılacak. Yemeğe İstanbul Valisi Muammer Güler de katılıyor.

- Makina Mühendisleri Odası'nın AK Parti'ye yönelik cevabını içeren basın açıklaması, saat 12.00'de Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde yapılacak.

- İstanbul Valiliği Sivil Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılarak 'arama kurtarma görevlisi' olan 83 gönüllü öğretmen, saat 10.30'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle sertifikalarını alacak.

- Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkanı Hüseyin Demirci, saat 12.00'de Konya'da sendika binasında Camiler ve Din Görevliler Haftası münasebetiyle basın açıklaması yapacak.

- İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile Fransız Kültür Merkezi Müdürü Leu Maeso, saat 10.00'da "Smyma/İzmir: Fransız Koleksiyonları Işığında Bir Kentin Portresi" konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın çevre tatbikatı Çanakkale'de yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Milletlerarası Ticaret Odası Başkanı Marcus Wallenberg onuruna TOBB ve DEİK, saat 19.30'da Four Seasons Otel'de yemek düzenleyecek.

- Anadolu Grubu, Gebze'de saat 14.00'de "Teknoloji Günü" gerçekleştirecek.

- İstanbul Moda Fuarları'nın CNR Expo'da yapılmasına ilişkin İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, İF Başkanı Reha Erekli ve CNR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ve İF Konseyi oluşturan 14 sektörel derneğin başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek olan "sözleşme imza töreni", saat 10.00'da CNR Expo'da yapılacak.

- 'Oracle Technology Day', 09.00-16.00 saatleri arasında Swissotel The Bosphorus'da yapılacak. SOA (Servis Odaklı Mimari), gerçek iş yaşamından alınmış örnekler ve senaryolarla SOA platformu ve Oracle Fusion Middleware hakkında bilgi verilecek etkinlikte, "Grid Mimarisi ve Kimlik Yönetimi" konusunda uygulama ve örneklerini içeren gelecek kuşak veri altyapısı tanıtılacak.

- Mimar ve Mühendisler Grubu'nun iftar yemeği, saat 18.52'de Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Sadabad Salonu'nda düzenleniyor.

- PERYÖN'ün düzenlediği 14. Ulusal İnsan Yönetimi Kongresi, Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlıyor. 6 Ekim'e kadar sürecek kongrenin ana teması 'MozaİK; İnsan Yönetmek Sanattır.'

- CMA CGM Deniz Acenteliği'nin yeni merkez binası açılışı, saat 18.30'da yapılacak.

- McDonald's Kurucular Günü, saat 10.30'da McDonald's Merter'de düzenlenecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Ukrayna Devlet Başkanı Yuşçenko'nun Almanya ziyareti

- Ukrayna Devlet Başkanı Yuşçenko, Alman meslektaşı Horst Koehler ile görüşecek.

Rusya-Gürcistan arasındaki gerginlik

- Casusluk iddialarının ardından Rusya ile Gürcistan arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor.

İsrail-Lübnan ilişkileri

- İsrail Başbakanı Yardımcısı Şimon Peres, Lübnan ile ilişkiler konusunda açıklamada bulunacak.

THY'ye ait uçağın kaçırılmasının ardından

- Türk Havayolları'na ait uçağın kaçırılmasının ardından gelişmeler devam ediyor.

Frankfurt'ta Dünya Kitap Fuarı

- Dünya'nın en büyük kitap fuarı Frankfurt'ta açılıyor. Fuarın onur konuğu Hindistan.

Avusturya'daki seçimin ardından

- Avusturya Devlet Başkanı Heinz Fischer, seçimlerin galibi 2 partinin liderleriyle yeni hükümet konusunda görüşmede bulunacak.

Nobel ödül sezonu

- Nobel Kimya Ödülü bugün açıklanacak. Bu yıl çeşitli dallarda toplam 191 kişinin aday gösterildiği Nobel Ödülleri'nin sonuncusu 13 Ekim'deki Barış Ödülü olacak.

SPOR GÜNDEMİ

- Fortis Türkiye Kupası Grup Müsabakaları kura çekimi, Ataköy Olimpiyatevi'nde saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

- A Milli Futbol Takımı, akşam saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı bir antrenman yapacak.

- Basketbolda 22. Cumhurbaşkanlığı Kupası, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda Alpella ve Efes Pilsen takımları arasında gerçekleşecek müsabakayla sahibini bulacak.

- Fenerbahçe Ülkerli basketbolcular İbrahim Kutluay, Rasim Başak ve Semih Erdem, Acıbadem Hastanesi Kadıköy Konferans Salonu'nda saat 14.00'te düzenlenecek 'Kalp Krizi Önlenebilir mi?' konulu sempozyuma konuşmacı olarak katılacak.

- 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, deplasmanda Lüksemburg ile saat 19.00'da özel maçta karşılaşacak.

- Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi 2. Grup'ta bugün 4 karşılaşma oynanacak.

- Galatasaray, sabah saatlerinde basına kapalı yapacağı antrenmanla Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber