Okulda şiddete karşı öğretmene el kitabı öğrenciye film

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 05 Ekim 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2005-2006 eğitim öğretim yılının sadece ikinci yarısında okulda şiddetin faturası 14 ölü, üçü öğretmen 107 yaralı olunca harekete geçti. Bakanlığın hazırladığı 2006-2011 şiddete karşı eylem planı çerçevesinde, okullarda 'öfke yönetimi' yöntemi uygulanacak. Plan kapsamında 'kamerayla izleme' ve güvenlikçi bulundurma gibi tartışmalı önlemler de alınacak.

Okullara 60 bin kitap gönderilecek

Planın odağında öğretmenlerin bulunacağını belirten MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Ruhi Kılıç, ünlü isimlerin rol alacağı 40 saniyelik 10 değişik film hazırlanacağını ve televizyonlarda yayımlanacağını söyledi. Kılıç "Basılan 60 bin adet kitap okullara gönderilecek. Şiddete yönelik 'Vaka analiz formu' geliştirdik. Bu form aracılığıyla olay yeri, olay sebebi ve öğretmenin olayla ilgili değerlendirmesi bize bildirilecek. Karikatürist Salih Memecan'ın çizgileriyle kitap kapları basıldı" dedi. Eylem planından bazı başlıklar şöyle:

Şiddetle ilgili Türkçeye çevrilen kitaplardan yola çıkılıp öğretmenler için el kitabı hazırlanacak.

Öğretmenlerin öfkelerinin yönetimi için gerekli becerilere sahip olmaları için kurslar açılacak.

Uyuşturucu kullanımıyla mücadele

Okul öncesine yönelik, kahramanları 'uygun sosyal modeller' içeren çizgi filmler ve kitaplar hazırlanacak. Örnek kişiler okullara davet edilecek.

Öğrencilerin uyuşturucu madde kullanımı riskine karşı bilinçlendirilmesi için tanıtıcı kitapçık, film ve bilgisayar oyunları hazırlanacak.

Okulların güvenliği için gerekli yerler kamerayla izlenecek ve aydınlatma sistemleri kurulacak.

Çocuk polisleri okullarda seminerlere katılacak. Özellikle riskli bölgelerde gerek görüldüğünde güvenlik görevlileri istihdam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber