Çelik: YPG Türkiye için bir terör örgütüdür

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantıda kabine, Meclis Başkanlığı seçimi ve grup başkan vekillikleri konuşuldu. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Kasım 2015 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: YPG Türkiye için bir terör örgütüdür

Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

Fransız halkına bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Saldırı bütün insanlığa yapılmıştır. Aynı şekilde dün Almanya'da maçlar iptal edildi. Bugün İngiltere'de alarm verildi. Bu olaylar Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki tezlerini doğruluyor. Bütün bunlar aslında Türkiye'nin mücadelesinin ne kadar büyük bir mücadele olduğunu gösteriyor.

DIŞ POLİTİKA

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi sınır güvenliğimiz, Türkiye'nin hassasiyetlerinden bir tanesidir, bir terör örgütüne karşı dururken diğerine yardım etmek Türkiye açısından uygun değildir. YPG Türkiye için bir terör örgütüdür. Silah yardımı yapılmasını doğru bulmuyoruz. Müttefiklerimizden bu konuda azami derecede hassasiyet bekliyoruz. DAEŞ terör örgütüne karşı mücadele ediyor diye hiçbir şekilde müsamaha gösterilmesi doğru değildir. Geçmişte yapılan hatalar Suriye'de yapılmamalıdır.

AB'DEN "YENİ BAŞLANGIÇ" ÖNERİSİ

Türkiye ile ilişkilerin canlandırılması konusunda geç kalındığını düşünüyorum. "Dost çemberi" kavramı beni rahatsız etti. Türkiye kimsenin barış ve refahının tampon bölgesi değildir. Türkiye Avrupa Birliği'nin protezi değildir. Türkiye bir toplama kampı değildir, egemen ve hür bir devlettir. Çok net söylüyoruz, Avrupa Birliği'nin kriterleri neyse ilişkiler bu çerçevede yürütülmelidir. Türkiye Avrupa devletleriyle eşit bir özne olarak değerlendirilmelidir.

Şu aşamada Türkiye'nin gündeminde bir kara harekatı yoktur. Sınırımızda bir tehdit görürsek hem koalisyon ülkeleriyle hem de kendimiz yapacak şekilde planlarımız mevcuttur.

Suriye'de çözüm olmadıkça orayı Afganistan'a çevirirler. DAEŞ'in ideolojik olarak geriletilmesi lazım bu da siyasal çözümle olur.

YUNANİSTAN MİLLİ MARŞI'NIN ISLIKLANMASI

Yabancı devletlerin ulusal marşlarına kendi marşlarımıza gösterdiğimiz saygıyı göstermeliyiz. Tepki göstermek için marş ve saygı duruşunun beklenmesi lazım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber