Terörün gölgesinde büyüyen minik bedenler

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki saldırıları çocukları olumsuz etkiliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2015 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terörün gölgesinde büyüyen minik bedenler

Terör örgütü PKK'nın talimatıyla uygulanmak istenen sözde "öz yönetim" ilanının ardından il ve ilçe merkezlerinde artan terör saldırılarından olumsuz etkilenen çocuklar, cadde ve sokaklarda silah ve patlayıcıların gölgesinde büyüyor.

Teröristlerin sokaklarda silahla dolaşmaları, kazdıkları hendeklere patlayıcı yerleştirmeleri, barikatlar kurmaları ve branda çekmeleri, çocukların silah ve patlayıcılarla iç içe büyümesine yol açıyor.

Özellikle Diyarbakır'ın Silvan ve Sur, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaşayan çocuklar, terör örgütü mensuplarının kazdıkları hendekler, kurdukları barikatlar ve çektikleri brandalar arasında yaşamını sürdürüyor.

Teröristlerin döşediği mayın ve patlayıcıların, oyuncak zannedip oynadıkları sırada infilak etmesi sonucu bazı çocuklar yaşamını yitiriyor, bazıları da gözünü, bacağını ve kolunu kaybederek sakat kalıyor.

Teröristlerin saldırıları nedeniyle güvenlik endişesi yaşayan aileler, çocuklarını okula göndermeye çekiniyor. Bu nedenle çok sayıda çocuk, eğitimden mahrum büyüyor.

Yaşadıkları travma nedeniyle psikolojik destek verilmesi gereken çocuklar, ileri ki zamanda özgür ve barış içinde yaşamanın hayalini kuruyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber