YÖK de ilaç vurgununu soruşturuyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2006 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kurul Genel Sekreteri Turgut Kılıç'ın eşinin adının da karıştığı "ilaç vurgunu" soruşturmasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü bildirdi. YÖK, kendilerinin de Üniversite'nin sağlık işleri daire başkanlığına yönelik bir soruşturma başlattığını kaydetti.

YÖK Genel Sekreteri Prof. Dr. Turgut Kılıç'ın eşinin sahip olduğu Selin Eczanesi'nin, Ankara Üniversitesi öğrencilerine "sahte reçete" ile ilaç vererek Üniversite'yi zarara uğrattığı, konuya ilişkin yürütülen soruşturmanın ise Turgut Kılıç'ın memuru konumundaki kişiler tarafından yapıldığı yönündeki haberler üzerine

YÖK'ten yazılı bir açıklama yapıdı. Açıklamada, YÖK'ün Ankara Üniversitesi'ndeki soruşturmayı durdurularak yeni bir soruşturma başlattığı yönündeki bilgilerin doğru olmadığı belirtilirken, "2547 Sayılı Kanunun ve Disiplin Yönetmeliği'nin, Yükseköğretim Kurulu'na verdiği görev, yetki ve sorumluluk uyarınca ve konunun kapsamının genişletilmesi zorunluluğunun tespiti üzerine, soruşturmanın Yükseköğretim Denetleme Kurulu'nca yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

Açıklamada, soruşturma sonucunda hazırlanan Denetleme Kurulu'nun raporu doğrultusunda yargısal ve hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi.

ÜNİVERSİTE'DEKİ İŞLEMLER DE SORUŞTURULUYOR

Açıklamada, YÖK'ün Ankara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'na yönelik ayrı bir soruşturma yürüttüğü de kaydedildi.

Selin Eczanesi'ni de kapsayan soruşturmanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde yürütüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, YÖK'teki soruşturmanın Ankara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'nın iş ve işlemleri, kayıtları ve belgelerini kapsadığı vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber