Okullara cep telefonu yasağı

Haber Giriş : 07 Ekim 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullardaki şiddet olaylarının arkası kesilmezken, bu tür olaylarda bir aracı haline gelen cep telefonlarına yasak geliyor. AKP'li Topuz'un ?Okulda cep telefonu yasaklansın' teklifine büyük destek var

Haydarpaşa Lisesi'nde yaşanan son şiddet olayı AKP Milletvekili Gülseren Topuz'u harekete geçirdi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e disiplin yönetmeliğinin değiştirilmesi konusunda yazılı teklifte bulunacağını açıklayan Topuz, konunun hafta içinde Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülmesi için Komisyon Başkanı Prof. Tayyar Altıkulaç'tan destek aldığını söyledi. Yasakçı bir zihniyete sahip olmadığının altını çizen Gülseren Topuz, şöyle konuştu: "Yasakçı değilim. Ancak okullarda artan şiddet olaylarında cep telefonlarının da rolü var. Öğrencilerdeki telefonlara ne velileri ne de bizler sahibiz. Veliler çocuklarıyla irtibat için telefon bulundurulmasında bir sakınca görmeyebilir. Ancak bu eğitimde disiplini olumsuz etkiliyor. Nasıl ki kapalı yerlerde cep telefonu yasaksa okullarda da belli sınırlandırmalar getirilmeli."

YASAĞA DESTEK YAĞIYOR

Gülseren Topuz, disiplin yönetmeliğinde yapılacak değişiklik teklifleri arasında öğrenciler sınıfa girerken cep telefonlarını belli bir noktaya bırakması, GSM operatörlerinin okullardaki görüşmeleri kapsam dışı bırakması ve okul yönetimlerinin tespit ettiği alanlarda görüşmeye izin verilmesi gibi alternatifler bulunduğunu kaydetti. AKP'li Topuz'un bu teklifine, eğitimcilerden de destek geldi. n MEB Öğretmen Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey: Yasağın çerçevesi iyi çizilmeli. Disiplin yönetmeliğinde yapılacak bir değişiklikle telefonlar yasaklanabilir. İstanbul Milli Eğitim İl Müdürü Ata Özer: Şehremini Lisesi'nde bu yasağı uyguladık. Uymayanların telefonlarını yıl sonuna kadar kasada tuttuk. Uygulama tüm okullara yayılabilir. Bu yasaklara veliler meydan veriyor. Veliler çocuklarını bu konuda da eğitsin. Türk Eğitim Sen Başkanı Şuayip Özcan: cep telefonunu okulda şiddet aracı olarak değil, haberleşme özgürlüğünün bir parçası olarak görmek istiyoruz. Ancak öğrenciler bu konuda da sınıfta kalıyor. Yasak disiplini sağlayıcı olarak görülüyorsa destekleriz. Türk Eğitim Sen İstanbul Şube Başkanı Hanefi Bostan: Öğrenciler birbirini öldürüyor. Öğretmenlerine saldırıyor. Ciddi bir durum söz konusudur. Acil tedbir gerekmektedir. Yasağın haber alma özgürlüğü de dikkate alınarak uygulanması gerekir.

UYGULAYAN OKULLAR VAR

Eğitim yılının başında Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerin okulda cep telefonu kullanmasını yasaklamıştı. Geçen yıl okuldan 300 telefon toplayan Kadıköy'deki Mehmet Beyazıt Lisesi Müdürülüğü ise ceplerin okulda kullanılmasının yasaklanacağını söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber