Mühendis ve mimarlardan özelleştirme protestosu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ekim 2006 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB), 14 Ekim'de Ankara'da düzenleyeceği mitingde, özelleştirme politikalarını, ?Özelleştirmelere karşı durmak, başka bir dünya istemektir? diye karşı çıkacak.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı yaptığı açıklamada, özelleştirmelerin basit bir mülkiyet devri olmadığını, yoksulluğun, işsizliğin, savaşların hüküm sürdüğü bugünkü dünya düzeninin devamından yana bir hamle olduğunu vurguladı. Bu nedenle özelleştirmelere karşı çıkmanın, mevcut gidişe karşı olmak ve başka bir dünya ve Türkiye istemek anlamına geldiğini belirten Soğancı, şöyle dedi:

?Mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları, ?Özelleştirmelere karşı durmak başka bir dünya istemektir' diyerek 14 Ekim'de Ankara'da alanda olacaklar. Mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları, uygulanan neo-liberal politikaların yaşamlarında yarattığı tahribata, yoksullaşmaya, açlık sınırında yaşamaya mahkûm bırakılmaya karşı; insanca bir yaşam, demokratik ve barış içinde bir Türkiye için 14 Ekim'de Ankara'da TMMOB Mitinginde olacaklar. Mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları, yaşamın ?piyasanın kirli ellerine bırakılmasına karşı', eşitlik, adalet, özgürlük talebiyle yaşama ve geleceğe sahip çıkıyorlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber