Tahir Elçi: Kaos için en iyi hedeflerden biriyim

Diyarbakır Barosu'nun öldürülen Başkanı Tahir Elçi'nin, ölümünden 10 gün önce hem ortağı hem de en yakın arkadaşı olan avukat Neşet Girasun'a, 'Kaos için en iyi hedeflerden biriyim' dediği ortaya çıktı.

Haber Giriş : 05 Aralık 2015 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tahir Elçi: Kaos için en iyi hedeflerden biriyim

Diyarbakır'da, öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ortağı ve en yakın arkadaşı olan avukat Neşet Girasun, 10 gün önce Elçi ile aldığı tehditler nedeniyle kendisine özel koruma tutması konusunda konuştuklarını söyledi. Neşet Girasun, "Bana Türkiye'nin karanlık bir tünelden hızla geçtiğini, toplumsal barışı istemeyenler, bunu dinamitlemek isteyenler için en iyi hedeflerden birisinin kendisi olacağını söyledi" dedi.

'Öldürüleceğini hissetmişti'

Tahir Elçi ile öldürülmeden 10 gün önce görüştüklerini ve bu görüşmede kendisine yönelik linç kampanyasından ötürü profesyonel yakın koruma tahsis edilmesini dile getirdiğini söyleyen Avukat Neşet Girasun, "Tamam falan diyordu ama, onun için her zaman öncelik olan toplumsal meseleler ve baronun sorunlarıydı. Kendisi ikinci plandaydı. 10 gün önce bu konuyu konuşurken şöyle bir şey demişti bana, 'Türkiye bir karanlık tünelin içerisine doğru hızla yol alıyor. Ciddi bir belirsizlik var. Bir kaos ortamı var. Bu toplumsal barışı daha da bozmak isteyenler için, karanlık güçler için en iyi hedeflerden biri benim' demişti. Tahir Elçi bu şeyi görüyordu, aslında hissetmişti. Hissetmişti derken yani rasyonel verilere dayanarak bunu söylüyordu" dedi.

'Hrant Dink'e benzetmişti'

Tahir Elçi'nin kendisine karanlık güçler tarafından böyle bir saldırı yapılacağını hissettiğini söyleyen Neşet Girasun, "Hatta kendisiyle Hrant Dink arasında bir benzerlik kurmuştu, yani hem başlangıç boyutu hem gelişme boyutu, hem de sonunun ona benzeyebileceğini ifade etmişti" dedi.

O iki terörist de vurulmuş

Olay öncesinde iki polisi şehit ederek, Tahir Elçi'nin bulunduğu sokağa yönelen teröristler Mahsum Gürkan ile Uğur Yakışır'a defalarca ateş edilmesine rağmen kaçmaları soru işaretlerine yol açmıştı. Polisin kullandığı silahta plastik mermi olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. Savcılık kaynaklarından elde edilen bilgilere göre teröristlerden ikisinin de polislerin açtıkları ateş

sonucu vuruldukları, görüntülerin iyileştirilerek izlenmesi ile

tespit edildi.

Elçi'nin tam tersine...

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin en büyük vasiyeti kazılan hendeklerin ve kurulan barikatların kaldırılması olmuştu. Elçi'nin öldürülmesinin ardından HDP'li yöneticiler tarafından, 'Tahir Elçi'nin hayallerini gerçekleştireceğiz, vasiyetini yerine getireceğiz' söylemlerini boşa çıkaran açıklama HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir'den geldi. Diyarbakır'da sokağa çıkma yasaklarını ve PKK'ya yönelik operasyonları protesto için bir araya gelen gruba konuşan Pir, "Kürdistan'da hendekler varsa canını, malını korumak için vardır. Kürtlerin toplumsal hafızası onlara hendek ve barikatları emrediyor. Ya kendini koruyacaksın, ya da ölüp gideceksin. Kürtler artık ölüp gitmeyecek, buradan Kürtler canını, malını koruyacak. Bunun içinde gerekirse hendek hazırlar, gerekirse barikat kuracak, gerekirse farklı bir şekilde direniş gösterirler" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber