11 Ekim 2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2006 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-11 EKİM 2006 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşecek.

Bakanlar Kurulu toplantısı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 12.00'de Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 09.45, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler saat 10.15'te, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) tarafından Ankara'da düzenlenen ''Stratejik Öngörü: 2023, Cumhuriyetin 100. Yılında Dünya ve Türkiye'' konulu toplantılar dizinin üçüncü günkü etkinliklerine katılacak.

- Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Bahamalar Dışişleri Bakanı Frederick Audley Mitchell ile saat 17.15'te biraraya gelecek. Her iki Bakan saat 18.15'te ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından Ankara'da düzenlenen ''Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'' konulu toplantıya katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Burkina Faso Tarım, Su ve Deniz Kaynakları Bakanı Salif Diallo ve Ticaret Bakanı Benoit Ouattara ile makamında görüşecek.

- Devlet Bakanı Ali Babacan, İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos ve Ekonomi ve Finans Bakanı Pedro Solbes ile görüşecek.

TBMM gündemi

- TBMM Başkanı Bülent Arınç, UNDP Başkanı Kemal Derviş'i kabul edecek.

- TBMM Genel Kurulu toplanacak.

- TBMM Adalet Komisyonu, TBMM Milli Eğitim Komisyonu, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, TBMM Yaş Sebze ve Meyve Sorunlarını Araştırma Komisyonu, TBMM Sanayi Atıkları Araştırma Komisyonu toplanacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin İstanbul İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılacak.

- Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, saat 11.00'de, Konya Tenis ve Dağcılık Kulübü'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Mecit, saat 11.00'de, İstanbul İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle, bir süredir tedavi gördüğü Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi'nden taburcu olacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- ABD'nin terör örgütü PKK'yla mücadele özel temsilcisi Emekli General Joseph Ralston Ankara'ya gelecek.

- Afganistan Dışişleri Bakanı Rengin Dadfar Spanta, mezun olduğu Siyasal Bilgiler Fakültesinde "Çökmüş Devletler: Afganistan Örneği ve Edinilen Bilgiler" başlıklı Türkçe konferans verecek.

- Türk Subaylar Derneği ve bazı derneklerin katılımıyla, saat 14.30'da Fransa'yı protesto etmek amaçlı siyah çelenk koyma eylemi ve basın açıklaması yapılacak.

- Türk Eczacılar Birliğinin kuruluşunun 50. yılı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "50. Yıl Resim Yarışması" sonuçları çerçevesinde Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Mehmet Domaç, saat 11.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

- IMF heyeti Ankara'daki temaslarını sürdürecek.

- İşçi Partisi üyeleri, saat 12.00'da CONCORDE meydanında toplanacak.

- İHD'liler, saat 13.00'te, Galatasaray Postanesi önünde toplanıp bir basın açıklaması yaptıktan sonra, cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto için, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e ihlalleri içeren bir rapor gönderecek.

- Toplumun çeşitli kesimlerinden aydınlar, üniversitelerdeki soruşturma ve atılmalarla ilgili, saat 12.30'da, İHD binasında basın açıklaması yapacak.

- Bakırköy Belediyesi tarafından düzenlenen Atilla İlhan Parkı, saat 11.00'de, Ataköy 5. Kısım'da (eski Kavaklı Park) düzenlenecek olan törenle hizmete açılacak.

- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Yerel Bilgi Bürosu tarafından "AB bilim ve Araştırma Politikası"konulu seminer saat 10.00'da DTSO'nda düzenlenecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- OECD ve Maliye Bakanlığı Gelir İadesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Vergi İdareleri Forumu 5. Toplantısı" saat 09.00'da Conrad Otel'de başlıyor.

- TUROB'un 2006 yılı geleneksel iftar yemeği, saat 18.00'de The Green Park Merter Hotel'de düzenleniyor.

- Moda tasarımcıları tek çatı altında toplanıyor. Türkiye'de moda tasarım sektörünü oluşturmak ve bunu dünyadaki belirleyici ekollerden biri haline getirmek için kurulan Moda Tasarımcıları Derneği'nin basınla ilk buluşması saat 10.00'da CPM Ofis'te gerçekleştirilecek.

- Multi Turkmall'un Türkiye'deki ilk projesi 'Forum Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin açılışı saat 20.30'da yapılacak.

- İstanbul Valisi Muammer Güler, Milli Eğitim Müdürü M. Ata Özer ve bağışçılar arasında saat 11.00'de protokol imza töreni yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ

Kuzey Kore'nin nükleer testleri

- Kuzey Kore, nükleer denemeleri nedeniyle uluslararası kamuouyu tarafından yoğun bir şekilde eleştiriliyor. Japonya, Kuzey Kore'nin dün de bir dizi test gerçekleştirdiğini iddia ederek, ülkede yaşanan yer sarsıntısını buna bağladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Almanya temasları

- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bavaria'da ekonomi dünyasının liderleriyle biraraya gelecek.

Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu'nun Azerbaycan ziyareti

- Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu, Bakü'de Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile biraraya gelecek.

AB Komisyonu Başkanı Barroso - Almanya Başbakanı Merkel görüşmesi

- AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile biraraya gelerek, AB Dönem Başkanlığı konusunu görüşecek.

Dünya Ticaret Örgütü Genel Kurulu

- Dünya Ticaret Örgütü, 149 üyesi ile Cenevre'de Genel Kurul gerçekleştiriyor.

Rusya-Gürcistan gerilimi sürüyor

- Rusya ile Gürcistan arasında casusluk krizi nedeniyle başlayan gerilim devam ediyor. Gürcistan son olarak, Rusya'yı etnik temizlik yapmakla suçladı.

Afganistan'da Taliban tehdidi

- Afganistan'da istikrarı sağlamak adına yürütülen çalışmalar devam ederken, Taliban militanları iç güvenliği tehdit etmeye devam ediyor.

Irak'ta, ABD askeri mühimat deposunda patlama

- İsyancılar, Bağdat'ta bulunan ABD askerlerine ait mühimat deposuna yönelik saldırı gerçekleştirdi. Gece yarısı yaşanan olayın ardından bölgede çok sayıda patlama sesi kaydedildi.

SPOR GÜNDEMİ

- 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye, C Grubu'ndaki üçüncü maçında Moldova ile Almanya'nın Frankfurt kentinde saat 21.00'de karşı karşıya gelecek.

- Çim Hokeyi Federasyonu'nun ilk Genel Kurulu, Ankara'da yapılacak.

- Galatasaray Kulübü'nün aylık Olağan Divan Kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi'nde saat 14.30'da gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber