Balıkesir'deki 'Paralel Yapı' şüphelileri serbest

BALIKESİR'de, 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) içinde yer aldıkları iddiasıyla haklarında ek gözaltı süresi alınan 6 kişi de bugün adliyeye sevk edildi. Dün serbest bırakılan 9 kişinin ardından bugünkü şüpheliler de serbest kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Aralık 2015 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'deki 'Paralel Yapı' şüphelileri serbest

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen pazartesi sabahı kentte, başta Merve Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne yönelik olmak üzere operasyon düzenledi. Operasyona konu olan dernek ve kamu kurumlarının hazırladıkları projelerle devletten aldığı paraları usulüne uygun harcamadığı, devleti zarara uğrattığı öne sürüldü.

Operasyon sabahı aralarında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Balıkesir İl Müdürü N.B., eski İŞKUR Müdürü olan Gençlik Hizmetleri ve Spor Balıkesir İl Müdürü İ.A. ile birlikte 13 kişi gözaltına alındı. Aynı günün akşamı yine İŞKUR eski müdürlerinden F.A. Bursa'da gözaltına alındı. Dernek üyesi H.B. adlı kadın ise hakkındaki gözaltı kararına rağmen yaşı dolmamış bir bebeği olduğu için gözaltı işlemi uygulanmadı.

Dün şüphelilerden çoğunluğu dernek üyesi ve yöneticilerinden oluşan 8 kadın adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınmayan H.B. de aynı gün Savcılığa davet edildi. İfadelerinin ardından 6 şüpheli Savcılıktan; A.E., E.A.Y. ve H.D. ise sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Haklarında ek gözaltı süresi alınan İŞKUR Balıkesir İl Müdürü N.B., Gençlik Hizmetleri ve Spor Balıkesir İl Müdürü İ.A. ve eski İŞKUR Balıkesir İl Müdürü olan F.A. ile birlikte 6 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi. İfadelerinin ardından bu şüpheliler de Savcılıktan serbest kaldı. 'Güveni ve görevi kötüye kullanma', 'nitelikli dolandırıcılık', 'özel belgede sahtecilik' ve 'terör örgütüne yardım' suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen toplam 15 şüphelinin tamamı böylelikle serbest kalmış oldu.

KURUM, RESMİ SİTEDEN DUYURDU

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü resmi sitesinden yapılan açıklamada, kurumun müdürü İ.A.'nın serbest bırakıldığını duyurdu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl Müdürümüz, 26 Nisan 2010 ile 15 Mart 2011 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü yaptığı dönemde projelerle ilgili olarak 07 Aralık 2015 tarihinde gözetim altına alınmış olup bugün saat 10.30 civarlarında Savcılık tarafından serbest bırakılmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber