İcra memurları yanlış eve girdi

Bodrum'da mahkemenin bir tahliye kararını uygulayan icra memurları, yanlış daireye girerek evdeki eşyaları tahliye etti. Akşam evine geldiğinde kilidinin değiştiğini ve eşyalarının gittiğini gören ev sahibi, tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2015 13:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İcra memurları yanlış eve girdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde mahkemenin 'kesinleşmiş tahliye' kararını uygulayan icra memurları, çilingir yardımıyla girdikleri yanlış dairedeki eşyaları tahliye etti. Kilidin değiştirilmesi yüzünden kendi evine giremeyen Ummuhan Erciyes, eve hırsız girdiğini düşünerek polis çağırdı. Yanlışlığın farkedilmesinin ardından tahliye memurlarının eşyalarını hasarlı geri getirdiğini söyleyen Erciyes tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Türkkuyusu Mahallesi Külcü Sokak'ta yaşayan Ummuhan Erciyes, pazartesi akşamı işten evine döndüğünde kapı kilidinin değişmiş olması nedeniyle içeri giremedi. Perdelerinin de yerinde olmadığını gören Erciyes, soyulduğunu düşünerek durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Erciyes'in evindeki eşyaların icra memurları tarafından tahliye edildiğini tespit etti. Tahliyenin yanlış adrese yapıldığı belirlenince, icra memurları aldıkları eşyaları tekrar Erciyes'in evine getirdi.

9 ay önce evlendiğini ve eşyalarının yeni olduğunu anlatan Erciyes, "Akşam eve geldiğimde ne yapacağımı bilemedim. Evime hırsız girdi zannettim. Benim hiç haberim yokken, hiçbir suçum günahım yokken gecenin bir vakti sokakta kaldım" dedi.

"Eşyalarım çöpe atılmış şekilde geldi"

Erciyes, komşusunun "Ne oldu, siz bugün taşınmadınız mı" sorusu üzerine evinin soyulduğunu sanarak korktuğunu söyledi. İcra memurlarının evin anahtarını da değiştirdiğini anlatan Erciyes, şöyle konuştu:

"Yan evdeki eşyaları tahliye edeceklermiş, bizim evi toparlayıp götürmüşler. Bomboş bir eve geldim ve giremedim. Zaten işten yorgun geliyorum, dinleneceğim yerde sokaklarda rezil oldum. Polisi aradım polis geldi, aradım geldi. Ondan sonra toplandık emniyete gittik. Eşyalarım geldi perişan bir şekilde. Kullanmaya kıyamadığım, üzerine basmaya kıyamadığım eşyalarım çöpe atılmış bir şekilde geldi."

'Tabaklarım un çuvallarında, kırık geldi'

Olayın anlaşılmasının ardından tekrar eve getirilen eşyalarının birçoğunun kullanılamayacak durumda olduğunu söyleyen Erciyes, "Perdelerim yağ içinde, battaniyelerim toz içinde. Ben bunları 6-7 ay önce çeyiz olarak getirdim. Tencerelerim ve tabaklarım un çuvallarında kırık vaziyette geldi. Doğru bir şey değil bu. 3-4 gündür yemek yapamıyorum" diye konuştu.

Erciyes, olayın ardından sorumlular hakkında şikayetçi olduğunu belirterek, avukatıyla konuyu takip ettiğini vurguladı. Ailenin avukatı Mustafa Bal, "Mahkeme ile keşif yapılarak evin ve eşyaların ne durumda olduğu tespit edildi. Bilirkişinin rapor sunmasının ardından maddi tazminat davası açılacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber