Hükümete kadrolaşma suçlaması: Günde 2,5 bürokrat atıyorlar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Ekim 2006 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandogan, 3 Kasim 2002 seçimlerinden bugüne kadar geçen 1931 günlük AKP iktidari döneminde 3719 bürokrat atamasi yapildigina isaret ederken, bu rakamlarin bürokratik kadrolasmanin, kusatmaya dönüstügünü açik bir sekilde ortaya koydugunu söyledi.

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandogan, 3 Kasim 2002 seçimlerinden bugüne kadar geçen 1931 günlük AKP iktidari döneminde 3719 bürokrat atamasi yapildigini, bu rakamlarin bürokratik kadrolasmanin, kusatmaya dönüstügünü açik bir sekilde ortaya koydugunu kaydederken, AKP hükümetinin 'her 6 saat 6 dakikada bir bürokrat, günde 2.5 bürokrat atamasi' yaptigini belirtti.

Ümmet Kandogan, AKP hükümetinin kuruldugu günden bu yana tüm bakanliklara atamalarla ilgili verdigi soru önergelerinin yanitlarini derleyerek, kapsamli bir çalisma hazirladi. Cumhuriyet tarihinin en kapsamli kadrolasma harekitinin bu hükümet döneminde gerçeklestirildiginin altini çizen Kandogan, 'Atamalarda liyakat diegil, siyasi görüs ön plana çikmistir' dedi.

Basbakan Erdogan'in seçim öncesinde miting meydanlarinda 'yolsuzlugu, yoksullugu, yasaklari kaldiracagini, issizlik sorununu çözecegini' söyledigini animsatan Kandogan, 'Sayin basbakan, millete vermis oldugu tüm taahhütlerini unutmus, bürokratik atamalarda ise bir rekora imza atmistir' dedi.

Kandogan, 3 Kasim 2002 seçimlerinden bu yana geçen 1931 günlük sürede, 3719 bürokrat atamasinin yapildigini belirtirken, 'Demek oluyor ki; her 9 saat 6 dakikada bir bürokrat, günde 2.5 bürokrat, ayda 81 bürokrat atamasi yapilmistir. Bu rakamlar bürokratik kadrolmasmanin kusatmaya dönüstügünü açik bir sekilde ortaya koymaktadir' diye konustu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber