Yatak yok diye taburcu edildi evinin kapısında can verdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Ekim 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'de de bir sağlık trajedisi yaşandı. Bu yıl üniversiteyi kazanan ve ailesinin ödül olarak gönderdiği Antalya'da balıklama dalış yaparken boynu kırılan Soner Aydın (20), yüksek ateşle başvurduğu Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 2 gün tedavi gördü. Önceki gün yatak yokluğu nedeniyle taburcu edilen Aydın, evinin kapısında can verdi. Kütahya Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni kazanan Aydın(20), sınav ödülü olarak geldiği Antalya'da denize girerken boynu kırıldı. Ailesi tarafından Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aydın, 15 gün boyunca burada fizyoterapi tedavisi gördü. Ardından Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

10 DAKİKA SONRA ÖLDÜ

2 gün acil serviste yatan ve psikolojisinin bozulması nedeniyle fizyoterapi tedavisi uygulanmayan Soner Aydın'a ilaç tedavisi uygulandı. Ateşi düşmeyen Aydın, önceki gün 'Belirlenemeyen yüksek ateş' raporu verilip, hastanede yatak bulunmamasından dolayı taburcu edildi. Hastaneden ayrılan Aydın, 10 dakika sonra evinin önünde hayatını kaybetti.

Aydın'ın cenazesi dün gözyaşları arasında memleketi Düzce'ye bağlı Yakaköy'de toprağa verildi.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Erdem, boyun kemiği kırılan Soner Aydın'a Antalya'da yapılan ameliyat sonrası plak takıldığını dile getirerek, 'Hasta felçli kaldığını öğrendikten sonra tepki vermeye başlamış. Bu nedenle kendisine psikolojik tedavi uygulandı. Hastanın ateşini çıkaran mikrobunu tayin edemedik. Yapacağımız hiçbir şey yoktu. Sadece antibiyotik uygulaması yapılabilirdi. Biz de hastayı evine göndererek ertesi gün Enfeksiyon Kliniği'ne başvurmasını istedik. Hastanede tutamadık çünkü yataklarımızın hepsi dolu. Ancak ölümüne bir anlam veremedik' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber