Öldürülen MLKP'li, Figen Yüksekdağ ile çalışmış

İstanbul'da öldürülen MLKP'li teröristlerin Yeliz Erbaş ve Şirin Öter olduğu belirlendi. İki terörist, Star gazetesi ile çevik kuvvet otobüsüne yönelik bombalı saldırının da failleri çıktı. HDP milletvekili adayı olan Şerife Erbaş'ın kız kardeşi olan Erbaş, Yüksekdağ ile çalışmış.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Aralık 2015 11:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öldürülen MLKP'li, Figen Yüksekdağ ile çalışmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karadeniz Mahallesi'nde saptanan hücre evlerine baskın düzenledi. Operasyonda, teröristlerin ateş açması sonucu çatışma çıktı. Çıkan çatışma sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, özel harekat ekipleri ve takviye polis sevk edildi. Çatışma sırasında yaralanan 4 polis memuru ambulanslarla, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi ve Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Yaralı polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

STAR GAZETESİNE SALDIRAN EKİP

Yeliz Erbaş ve Şirin Öter adlı teröristlerin Star Gazetesi önüne bomba koyulması, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı ve Bayrampaşa kavşağında çevik kuvvet otobüsü geçişi sırasında bombanın patlatılması olaylarına karıştığı belirlendi. Çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi.

EV DEĞİL CEPHANE

Çatışmanın çıktığı evin çevresindeki sokak girişleri özel harekat polisleri tarafından kapatılarak, güvenlik önlemleri alındı. Adlarının Yeliz Erbaş ve Şirin Öter olarak belirlenen iki teröristin yasa dışı terör örgütü MLKP üyesi olduğu belirlendi. Evde yapılan arama çalışmaları sonucunda ise yüklü miktarda bomba ele geçirildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, çıkan çatışmada ölen Yeliz Erbaş'ın son seçimlerde HDP'den milletvekili adayı olan Şerife Erbaş'ın kız kardeşi olduğu belirlendi.

Kobani'de bomba eğitimi

Gaziosmanpaşa'da hücre evine düzenlenen operasyonda öldürülen MLKP'li terörist Yeliz Erbaş'ın uzun süre Hakların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte çalıştığı ileri sürüldü. Son olarak HDP'nin Güneydoğu sorumlusu olarak partide görev yaptığı tespit edilen Erbaş'ın Kobani'ye de gittiği tespit edildi. Erbaş'ın buradaki teröristlere bomba eğitimi verdiği belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber