'Bir avuç eşkıya yakıyor, yıkıyor'

Terör olaylarını "Gözü dönmüşler öldürme histerisiyle hareket ediyorlar, yakıp yıkıyorlar" diye yorumlayan Davutoğlu, muhalefetten randevu istediğini hatırlatarak, "Ümit ederim ki ülke menfaatinin önde tutulduğu yeni dönem başlar" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Aralık 2015 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bir avuç eşkıya yakıyor, yıkıyor'

ANKARA Milliyet

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu'da, "bir avuç eşkıya"nın yakıp yıktığını ifade ederek, "Gözü dönmüşler öldürme histerisi ile hareket ediyor. İnsanlar mağdur olsun, işsiz, eğitimsiz kalsın istiyorlar" dedi. Muhalefet ile önümüzdeki hafta yapacağı görüşmeyi de hatırlatan Davutoğlu, "Umarım siyasi rekabet yaptığımız, ama sonunda bu ülke menfaatini her türlü siyasi menfaatin üstünde tuttuğumuz dönem başlar" diye konuştu.

Davutoğlu, dün Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2.9 milyar liraya mal olan 175 tesisin toplu açılış törenine katıldı. Açılışın ardından telekonferans ile Mardin, Edirne'nin Malkara, Ankara'nın Kalecik ilçelerine bağlanarak açılışları gerçekleştirdi.

"Konu dağıldı, toplayayım"

Davutoğlu, salona gelmesinin ardından özel odada bir telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmesinin yarım saati aşması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmasını uzattı. Davutoğlu'nun salona gelmesi ile Eroğlu, "Ben biraz uzattım, konu dağıldı, toparlayayım biraz. Telefon konuşması da bitti şimdi ben kısa keseyim" dedi. Davutoğlu, konuşmasının başında, "Bulgaristan Başbakanı Boris Borisov ile aldığımız bazı kararlar çerçevesinde Bulgaristan-Yunanistan-Türkiye üçlü zirvesi nedeniyle görüşme yapmak zorundaydım, sizleri beklettim" dedi. Türkiye'de hiçbir bölgeyi ihmal etmediklerini anlatan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

MALZEME BULAMAYACAKLAR: Güneydoğu da tesisleri açmak için bir araya gelmişken terör örgütü bakın neler yapıyor, fitne odakları baraj inşaatlarına kamu araçlarına, yol çalışmalarına, cami, okul, kamu binalarına saldırıyor. Biliyor ki tüm bölgeler kalkınırsa kendilerine malzeme bulamayacaklar. Onların arkasındaki akıl hocaları, piyon gibi kullanan dış mihraklar biliyor ki Doğu kalkınırsa, Türkiye ayağa kalkarsa onların sömürdükleri halkları da artık sömürme imkanı olmayacak. Vatandaşlarım, Doğu'da hendeklerden barikatlardan silah ve şiddetten medet umanların sergiledikleri vandalizmi görüyoruz. Elbette hak ettikleri cevabı alıyorlar, alacaklar. Biz bölgeyi mamur etme çabasındayken onlar imha etme, yakıp yıkma çabasındalar.

BÖLGEYİ TERÖRİZE EDİYOR: Bazı belediyelerin nasıl yıkıcı olduğunu da görüyorsunuz. Biz saydıklarımız ve sayamadığımız tesisi hizmete açarken halkın hizmetine sunarken güya bölge halkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkıya; yakıyor yıkıyor tahrip ediyor, vatandaşı yerinden ediyor. Bölgeyi terörize ediyor. Bunlar öyle gözü dönmüş bir güruh ki; ne anaokulu ne cami Hastane ne ambulans ne içme tesisi. Adeta yakıp yıkmanın öldürmenin histerisi ile hareket ediyorlar. İnsanlar mağdur olsun işsiz eğitimsiz kalsın istiyorlar. Bölge geri kalsın istiyorlar. İzin vermeyeceğiz. Onların kirli amaçlarının ne olduğunu iyi biliyoruz.

BAŞKA BAŞKENTLERDE: (Demirtaş'ın Moskova gezisi) Biz burada konuşmayı yaparken, ülkemizi tehdit eden bir ülke başkentinde Türkiye'yi suçlama cesaretinde bulunuyorlar. Tekrar tekrar söylüyoruz, bütün millet yekpare bir yumruktur. Biz bu terör örgütlerine arkasındaki dış mihraklara rağmen ülkemizi birlik, dirlik, kardeşlik içinde kalkındırmaya devam edeceğiz. 78 milyona bir kez daha hitap ediyorum. Yüreğinize gönlünüze girmeye kararlıyız. Her bir çocuğumuzun başını okşamaya kararlıyız. Öğrencimizi geleceğe hazırlamaya, her bir mağdurun derdine deva olmaya kararlıyız.

KURU MİLLİYETÇİLİK YAPMIYORUZ: (Muhalefet partilerinden randevu istediğini hatırlatarak) Ümit ederim ki onlardan da aynı anlayışı görürüz, önümüzdeki 4 yılı... Evet birbirimizi eleştirdiğimiz, gerektiğinde siyasi rekabet yaptığımız, ama sonunda bu ülke menfaatini her türlü siyasi menfaatin üstünde tuttuğumuz dönem başlar. Kimlik siyaseti yapmıyoruz. Ötekileştirmiyor, dışlamıyoruz. Kimseyi dışarıda bırakmıyoruz. Türkiye'nin tamamını bütün olarak kucaklıyoruz. Başkaları gibi slogan atmıyoruz. Söylem ile değil eserle konuşuyoruz. Kuru bir cumhuriyetçilik, milliyetçilik yapmıyoruz. Milliyetçilik eser kazandırmaktır. Hamaset değil iş hizmet üretiyoruz.

Bin 71 gölet açılacak

Bakan Eroğlu da göreve geldiklerinde su olmadığını ve hemen su eylem planı hazırladıklarını belirterek, "Türkiye su zengini bir ülke değil, fakiri de değil ama çok iyi yönetmemiz gerekir. Baraj ve göletlerin yapılması zaruret. Göletlerde dünya birinciliği bizde. 2019 sonuna kadar bin 71 gölet ve sulama alanı inşaatı tamamlanacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber