Nusaybin'de ihtiyaçlar için yasak kalktı

Sokağa çıkma yasağının Nusaybin'de kaldırılmasının ardından vatandaşlar pazar ve marketlere akın etti. Yasağın vatandaşların ihtiyaçlarını gidermesi, elektrik ve su tesisatlarının onarılması için kaldırıldığı öğrenildi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Nusaybin'de ihtiyaçlar için yasak kalktı

Güngör KARAKUŞ / GAZETE HABERTÜRK

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından ilçe sakinleri pazar ve marketlere akın etti. Evlerinde yiyecekleri kalmayan Nusaybinliler, her an sokağa çıkma yasağı uygulanabileceği endişesiyle yiyecek stoku yaptı. Yasağın, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermesi, elektrik ve su tesisatlarının onarılması için kaldırıldığı belirtildi.

'NORMAL HAYATIMIZA DÖNMEK İSTİYORUZ'

Fiyatların pahalı olmasından da şikayet eden Nusaybinliler, "Çocuklarımız okullarına gidemiyor. Sokağa çıkıp oyun oynayamıyorlar. Yiyecek sıkıntımız var. Çocuklarımıza süt bile bulamıyoruz" diye konuştu. Çatışmadan korktuklarını anlatan ilçe sakinleri, "Patlama seslerinden uyuyamıyoruz. Normal hayatımızı yaşamak istiyoruz" dedi.

İlçede, hendek ve barikatların kurulduğu arka mahallelerde de hareketlilik vardı. Çatışmanın şiddetinin ilçedeki birçok evin duvarına yansıdığı görüldü. Sokağa çıkma yasağını fırsat bilen PKK'lı grupların bazı mahallelerde tekrar hendek ve 2 metre uzunluğunda barikatlar kurmaya başladığı dikkat çekti. Fırat Mahallesi'nde 3 PKK'lının yönlendirdiği küçük yaştaki yaklaşık 20 çocuk, el arabasıyla taşıdıkları taşlardan barikat örmeye çalıştı. Duvar örülen yerin yakınına akrep aracının gelmesiyle, 3 PKK'lı ve çocuklar ara sokaklara dağıldı.

TUZAKLAR PATLATILIYOR

Yetkililer, Nusaybin'de bomba döşenen birçok kritik hendek ve barikatın patlatılarak imha edildiğini ifade ederken, emniyetin çektiği görüntülerdeki patlama anları tuzaklanan bombaların gücünü gözler önüne serdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber