Gülşah öğretmeni yanlış teşhis öldürdü iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORDU'nun Gölköy İlçesi 75'inci Yıl Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nun bilgisayar öğretmeni 24 yaşındaki Gülşah Ercan, yakalandığı Hepatit B hastalığından yaşamını yitirdi. Geçen pazartesi günü ölen Gülşah öğretmenin babası Nevzat Ercan, yanlış teşhis koyduğunu iddia ettiği Gölköy Devlet Hastanesi doktoru Oğuz Sarı ve kızını Ordu'daki hastaneye götürme sözünü tutmayan okul müdürü Harun Ünsal'dan davacı olacağını söyledi.

Gülşah Ercan, 2 yıldır girdiği KPSS'yi bu yıl kazanarak Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuyla Ordu'nun Gölköy İlçesi 75'inci Yıl YİBO'da göreve başladı. Gülşah Ercan, 30 Eylül 2006 günü ?bulantı, kusma, karın ağrısı ve halsizlik' şikayetleriyle Gölköy Devlet Hastanesi'ne gitti. Doktor Oğuz Sarı, ?idrar yolları enfeksiyonu' teşhisi koyarak, karaciğer hastalarında kullanılmaması gereken ilaçlar verdi. İlaçları 3 gün kullandığı halde kusma şikayeti hala devam eden genç öğretmen, 3 gün sonra tekrar aynı hastaneye giderek Dr. Sarı'ya şikayetlerinin geçmediğini söyledi. Dr. Sarı bu kez, Gülşah Ercan'a içinde ağrı kesici bulunan serum bağlattı. Serum bitince Gülşah Ercan'ı istirahat etmesi için evine gönderdi.

2 Ekim Pazartesi günü, 75'inci Yıl YİBO'nun Müdürü Harun Ünsal, Gülşah öğretmenin rahatsızlandığını öğrenip kaldığı öğretmen arkadaşı L.A. ile birlikte kaldığı eve gitti. Ünsal, bitkin halde yatan Gülşah Ercan'ı, 3 Ekim Salı günü Ordu Devlet Hastanesi'ne götüreceğini söyleyip evden ayrıldı. Salı günü L.A.'nın aradığı müdür Ünsal, bazı mezaretler söyleyerek sözünü tutamayacağını iletti.

Bunun üzerine L.A., Gülşah'ın Ankara'da yaşayan ailesine telefon açarak kızlarının hasta olduğunu ve acilen hastaneye kaldırılması gerektiğini bildirdi. Baba Nevzat Ercan, anne Gülay ve dayısı Adnan Ercan hemen Ankara'dan otomobille yola çıktı. Yol boyunca kızlarının durumunu telefonla takip eden Ercan Ailesi, kızlarının tekrar Gölköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını öğrendi.

Hastanede Hepatit tetkikleri yapılan Gülşah'a yapılan testin sonucu ?Negatif' çıktı ve hasta tekrar evine gönderilerek dinlenmesi tavsiye edildi. Gülşah öğretmen, tekrar eve götürülürken, bu haberi alan ailesi yolda tanıdıklarını devreye sokarak ricayla hastanın 4 Ekim Çarşamba günü sabaha karşı bir ambulansla Ordu Devlet Hastanesi'ne sevkini sağladı.

DOĞRU TEŞHİS ORDU'DA KONULDU

Gölköy'den Ordu Devlet Hastanesi'ne getirilen Gülşah öğretmene, acil olarak yapılan tetkiklerde ?Fulminan Hepatit-B' teşhisi kondu. Gülşah Ercan'ın karaciğer enzim sonuçlarının normal bir insanda 40 olması gerekirken 5 bin dolayında olduğu, karaciğerinin artık işlevini yapamadığı saptandı. Vakit geçirmeden buradaki uzman doktorlar Gülşah öğretmeni tam teşekküllü hastane olan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti.

Bu sırada Ercan eilesi, kızları ambulansa konulduğu sırada hastaneye yetişti. Baba Nevzat Ercan, Samsun yerine kızlarını Ankara'ya götürüp götüremeyeceklerini sordu, ancak uzman doktorlar Gülşah'ın Ankara'ya gidecek kadar vaktinin kalmadığını açıkladı. Çaresiz kalan Ercan Ailesi, kızlarını ambulansla Samsun'a götürdü. Aynı gün saat 17.00 sıralarında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yetiştirilen Gülşah'ın burada yapılan kontrolünde, acil karaciğer nakli gerektiğini aileye bildirdi. Gülşah öğretmen acil olarak bu kez Ankara'ya sevk edildi. 5 Ekim Perşembe günü saat 01.30'da Samsun'dan özel ambulansla yola çıkan Ercan Ailesi, saat 06.00'da Cebeci Gastroentroloji Hastanesi'ne geldi.

Şeker hastası olan baba Ercan ve anne Gülay Ercan'dan alınamayan karaciğer, 17 yaşındaki kardeşi Çağrı'dan ise yaşı küçük olduğu için alınamadı. Kızkardeşi 2 çocuk annesi Burçin Ercan ise karaciğer naklini kabul etti ancak kan uyumu olmadığı için bu da yapılamadı.

Saat 08.30'da uzman doktorlar, Gülşah öğretmene yaptıkları yeni tahlillerde hastanın beyninde de fonksiyon bozuklukları başladığını belirledi. Gülşah'a canlı bir insandan karaciğer naklinin çok riskli olabileceği belirtilerek, durum Sağlık Bakanlığı'na da bildirdi. Beyin ölümü gerçekleşmiş birinden karaciğer bulunması gerektiği aileye açıklandı. Talihsiz Gülşah öğretmen bu kez beyin fonksiyonlarını da kaybetmeye başladığından İbn-i Sina Hastanesi Reanimasyon Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'ne sevk edildi.

İbn-i Sina Hastanesi doktorlarının çabalarıyla Sağlık Bakanlığı Gülşah için yapılacak karaciğer naklini birinci sıraya aldı. Genç öğretmen Gülşah Ercan'ın 4 gün yoğun bakımda beklediği karaciğer bir türlü bulunamadı. Ölüm haberi, Ercan Ailesi'ne 9 Ekim Pazartesi günü verildi.

Nevzat Ercan, yanlış teşhis koyduğunu iddia ettiği Gölköy Devlet Hastanesi doktoru Oğuz Sarı ve kızını Ordu'daki hastaneye götürme sözünü tutmayan okul müdürü Harun Ünsal'dan davacı olacağını söyledi. Ercan, Sağlık Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı'nın da kızını ölüme sürüklediğini iddia ettiği doktor ve müdür hakkında soruşturma başlatmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber