Haftasonu havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ocak 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haftasonu havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile sabah saatlerinde İstanbul Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kıyılarının kar yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının; Rize, Artvin, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yoğun olması bekleniyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerine hafif ve orta, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı kesimlerde artacağı, Doğu Anadolu'nun doğusunda düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney güneybatı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Rize, Artvin, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerine hafif ve orta, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber