Kayyuma engele FETÖ davası

Kanaltürk ve Bugün'e kayyum atanan yöneticilerin binaya girişini önlemeye çalışan 5 kişi hakkında FETÖ yararına eylem yapma suçlamasıyla terör davası açıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 08 Ocak 2016 07:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Kayyuma engele FETÖ davası

Kanaltürkve Bugün'e atanan kayyumların binaya girişine engel oldukları iddia edilen 5 kişi hakkında, FETÖ yararına eylem yaptıkları gerekçesiyle terör davası açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Adem Meral tarafından hazırlanan iddianamede, Kanaltürk TV'nin Tuncay Özkan'a ait olduğu, Özkan hakkında beraat kararları ile sonuçlanan kumpas soruşturmaları yürütüldüğü ve ekonomik gücü kırıldıktan sonra kanalın FETÖ örgütü kontrolündeki KOZA Madencilik şirketine devredildiği anlatıldı. İddianamede, kanalın hem ticari bir yatırım hem de bir propaganda aracı olarak kullanıldığı da belirtildi. Kanaltürk ve Bugün TV ile Bugün ve Millet gazetelerine Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile kayyum atanması ardından, söz konusu yöneticilerin 28 Ekim 2015 günü idari binalara gelmeleri üzerine kalabalık bir grubun kayyumların binaya girişlerine direnç gösterdikleri kaydedildi. Grubun binanın ana giriş kapısını kapattığı, demir kapıyı zincir ile kilitlediği anlatılan iddianamede polis ve itfaiye yardımı ile kayyumların binaya girdiği, şüphelilerin kayyum ve polisin binaya girişini engellemeye çalışan grupta ön plana çıktıkları belirtildi.

'GAZETECİLİKLE İLGİSİ YOK'

Şüphelilerin söz konusu direnç eylemini Paralel örgüt yararına sonuçlanacak şekilde gerçekleştirmeye çalıştıkları kaydedilen iddianamede, böylece "Örgüt adına gösteri yapma, propaganda yapma" suçlarının maddi unsurlarının oluştuğu iddia edildi. Şüphelilerin bazılarının gazeteci olsa da söz konusu eylem de gazeteciliğe yönelik hiçbir faaliyetin söz konusu olmadığı kaydedilen iddianamede, mahkemece atanan kayyumların girişini engellemeye yönelik eylemde bulunup kamu görevlilerini tartaklayıp hakaret etmek suretiyle örgüt adına eylem yaptıkları kaydedildi. İddianamede kapsamında Halit Akçam, Hüsnü Cesur, Kamil Maman, Ali Yarar ve Mesud Ayasun adlı şüpheliler hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "görevi yaptırmamak için direnme", "Suç işlemek smacıyla örgüt kurmak" ve "tehdit"suçları kapsamında hapis cezası istendi. Şüpheliler İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber