Ava gelen DAEŞ'i öncü birlikler avladı

DAEŞ, Türkiye'nin Başika kampına hedef şaşırtarak sızmaya çalıştı. 4 noktadan kampa Katyuşa füzesi atan teröristler bu sırada 3 ayrı noktadan üsse sızmaya çalıştı ancak öncü birlikler saldırıyı püskürttü.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Ocak 2016 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ava gelen DAEŞ'i öncü birlikler avladı

MAHMUT GÜRER

DAEŞ terör örgütü, Türk askerinin Peşmerge güçleri ile Musul Ulusal Muhafızlarına eğitim verdiği, Kuzey Irak'taki Başika Kampı'na yeni saldırı düzenledi. DAEŞ'in son bir ay içinde üçüncü kez gerçekleştirdiği saldırı, önceki gün (perşembe) gece 21 sularında yaşandı. Kamp yakınlarındaki dağlık alanda dört noktadan, Rus yapımı Katyuşa füzeleri ve havan topu saldırısı başlatan DAEŞ, üç ayrı noktadan da kampa sızma girişiminde bulundu.

TANK DESTEĞİYLE ANINDA YANIT

Başika'da eğitim veren birliğimizi korumak için bölgede bulunan ve olası saldırılara karşı kesintisiz teyakkuz durumunda olan TSK unsurları, saldırıya anında karşılık verdi. Tankçı birliğimizin de desteklediği karşı saldırıda, DAEŞ'ın füze ve havan atışı yaptığı dağlık alandaki mevziler yerle bir edildi. Mevzilerini terk etmek zorunda kalan DAEŞ üyelerinin, kaçış güzergahları da TSK birliklerinin top, havan ve tank atışları ile yoğun ateş altına alandı.

kampa yakLaşamadan vuruldular

Füze ve havan saldırısı ile eş zamanlı hareket eden ve üç ayrı noktadan Başika'ya sızma girişiminde bulunan DAEŞ militanlarından oluşan gruplar da, kamp dışında oluşturulan öncü mevzilerde konuşlanmış birliklerimiz tarafından engellendi.

Çatışma iki saat sürdü

DAEŞ'in yaklaşık iki saat süren saldırısında, Başika'da eğitim görmekte olan Peşmerge güçleri ile Musul Ulusal Muhafızları'nın da herhangi bir kayıp vermediği öğrenildi. Dışişleri Müsteşarı Tanju Bilgiç çatışmada kayıp verilmediğini açıkladı.

Askerimiz teröre karşı Başika'da

İstanbul'da 3. Köprü'deki incelemelerinin ardından gazetecilerin Başika kampındaki saldırıyla ilgili sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, güvenlik güçlerinin herhangi bir zarar görmediğini belirterek, "Teröristlere dönük Silahlı Kuvvetlerimiz gerekli cezalandırmada bulunuyorlar" dedi.

İHTİYAÇ KALMAZSA GİDERİZ

Davutoğlu, şunları söyledi: "Yürütülen faaliyet sadece ve sadece DAEŞ'e karşıdır. Irak Merkezi Hükümeti bütün bu toprakları, egemenliğini koruyacak şekilde tümünü kontrol altına aldığında zaten Türkiye'nin orada bulunmasına ihtiyaç kalmayacaktır."

Tutumumuz net

Başbakan Davutoğlu: "Tutumumuz Amerika tarafına açık bir şekilde aktarılmıştır. Türkiye uluslararası terör faaliyetlerine karşı Irak hükümetiyle birlikte bir çaba yürütmektedir. Başika'daki varlığımız sadece teröristlere karşıdır. Kuzey Irak, Türkiye için de bir ulusal güvenlik alanı halindedir. Bütün faaliyetler Irak'ın egemenliğine saygı çerçevesinde yapılmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber