Örgüt propagandasına soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bir televizyon programına bağlanarak öğretmen olduğunu söyleyen kadın hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlattı. Ayrıca, programa bağlanan kadının FETÖ okullarında görev almış olduğu da ortaya çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2016 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Örgüt propagandasına soruşturma

Bir televizyon programına telefonla bağlanarak öğretmen olduğunu söyleyen ve doğu illerinde devam eden terör operasyonlarını eleştiren kadın hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, A.Ç'nin 8 Ocak'ta katıldığı televizyon programdaki konuşmaları üzerine harekete geçti. Başsavcılık, öğretmen olduğunu öne süren şüpheli hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Soruşturma kapsamında, A.Ç'nin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı herhangi bir okulda görev yapmadığı, 2010 yılında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yakınlığıyla bilinen Güldeste Eğitim Kurumlarında, 2013'te ise Silvan Halk Eğitimi Merkezinde ücretli resim öğretmeni olarak çalıştığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber