Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Haber Giriş : 23 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23.3.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır

Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE1 ? 3/7/2002 tarihli ve 24804 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Meslekî ve Teknik Eğitim Yönetmeliğinin 38 inci maddesinin onuncu fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Çıraklık eğitimine iki aylık bir deneme dönemi ile başlanır. Aday çırak olarak devam etmiş olanlar, bu dönemi tamamlamış sayılırlar. Çırak olarak eğitime alınacakların meslekleri ile ilgili bir işte çalışıyor olmaları, 14 yaşını doldurmuş ve 19 yaşından gün almamış olmaları gerekir. Ancak 19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş olanlar, yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek Meslekî Eğitim Programlarına göre çıraklık eğitimine alınabilirler. 19 yaşından gün almış olanlardan daha önce çıraklık eğitiminden geçmemiş olanlar, işveren ve kendileri tarafından imzalanan meslekî eğitim merkezi müdürünce onaylanan çıraklık sözleşmesine göre pratik eğitimlerini iş yerinde yaparlar. Bunların sosyal güvenlik kuruluşuna ait primleri yaşlarına uygun asgarî ücretin % 50'si üzerinden Bakanlıkça gönderilen ödenekten karşılanır.?

MADDE2 ? Aynı Yönetmeliğin 215, 216, 217 ve 218 inci maddelerinde geçen ?Aylık Sigorta Primleri Bildirgesi? ibareleri, ?Aylık Prim ve Hizmet Belgesi? olarak değiştirilmiştir.

Yürürlük

MADDE3 ? Bu Yönetmelik, yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber