Türkiye'nin kurtuluşu başkanlıkta

Siyaset bilimci Vahit Özdemir, muhalefet liderlerine yüklendi: Gürsel, Sunay, Korutürk nasıl Cumhurbaşkanı seçildi? Bu seçimler demokrasinin yüz karasıdır. Ayak oyunları ile TBMM'de Cumhurbaşkanı seçilebiliyorsa, asli unsur olan halk neden Başkan seçmesin? Türkiye'nin kurtuluşu Başkanlık'ta

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Ocak 2016 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'nin kurtuluşu başkanlıkta

Emekli konsolos, siyaset bilimci Vahit Özdemir, başkanlık sistemi tartışmaları ve muhalefetin tavrına ilişkin Star'a değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin kurtuluşunun başkanlık sisteminde olduğunu vurgulayan Özdemir, Türkiye'deki mevcut bürokratik oligarşik sistemin iflas ettiğini söyledi. Bu sistemin yıllarca Türkiye'yi ceberut devlet anlayışı zihniyetiyle idare ederek halkı inim inim inlettiğini dile getiren Özdemir, şöyle konuştu: "Sistem başörtüsü, mütedeyyin insanlara baskı, terör sorunu, adaletin eşitsiz dağıtımı gibi temel sorunları çözememiş, bilakis kronik hale getirmişti. Muhalefet ise maalesef bu köhnemiş zihniyette ancak kendini var edebildiği için sistemin devamından yana tavır koyuyor. Bu nedenle de halkın fersah fersah gerisinden geliyor."

ÖZGÜVENSİZLİK

Muhalefetin başkanlık sistemini, parlamentonun iflası gibi sunmaya çalışmasının tamamen gerçek dışı olduğunu söyleyen Özdemir, "Başkanlık sisteminin olduğu ülkelerde parlamentolar çok aktif bir konumdadırlar. Muhalefetin başkanlık sistemine karşı olması aslında kendilerine olan güvensizliklerinden kaynaklanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın yüzde 52 oyla ve ilk turda seçilmesi, muhalefette derin güvensizlik yarattı. Bir daha seçilemeyeceklerini düşündükleri için tamamen halkın menfaatlerine olan bir sisteme, kişisel ikballeri nedeniyle karşı çıkıyorlar. Başkanlık sistemine karşı çıkan muhalefet liderlerine şunu sormak isterim. Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk nasıl cumhurbaşkanı seçilmiştir? Bu seçimler demokrasinin adeta yüz karasıdır. Ayak oyunlarıyla cumhurbaşkanı seçilebiliyorsa asli unsur olan halk neden başkanını seçemesin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber