Korumalar 3 yıldır VIP eğitimi almadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Ekim 2006 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koruma Dairesi Başkanlığı'nda inceleme yapan Mülkiye Müfettişleri'nin hazırladığı rapor, başbakanlık korumalarının, Koruma Dairesi Başkanı ile Başbakanlık Koruma Müdürü küs olduğundan üç yıldır VIP eğitimi almadığını ortaya koydu.

BAŞBAKAN Erdoğan'ın yaşadığı balyoz skandalı çarpıcı bir gerçeği de ortaya çıkardı. Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanı Mustafa Bal ile Başbakanlık Koruma Müdürü Ali Uzuner'in üç yıldır "küs" oldukları, bu nedenle başbakanlık korumalarının üç yıldır VIP eğitimi almadıkları belirlendi. Koruma Dairesi Başkanlığı ile Başbakanlık Koruma Müdürlüğü arasındaki "eğitim koordinasyonsuzluğu" Mülkiye Müfettişlerinin raporuna da yansıdı. Koruma Dairesi'nde inceleme yapan müfettişler, uzman yakın koruma eğitimcilerince üç yıldır Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nde görevli polislere VIP (çok önemli kişi) korunması eğitimi verilmediğini belirledi. İncelemede, eğitimlerin Koruma Müdürü Ali Uzuner tarafından "by-pass" edildiği gündeme geldi.

MÜDÜRLERİN ÇEKİŞMESİ

Ali Uzuner, Koruma Daire Başkan Yardımcılığı görevindeyken, 2003'de Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ne atandı. O tarihe kadar Koruma Daire Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve TBMM Koruma Müdürlükleri'nin "koordinasyon" makamıydı. Uzuner, Başbakanlık Koruma Müdürü olduktan sonra bu sistemi değiştirtti, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Koruma Müdürlükleri "bağımsız" Emniyet Müdürlüğüne dönüştürüldü. Uzuner, Başbakanlık Koruma Müdürü olduktan sonra Koruma Dairesi'nde görevli VIP eğiticilerince Başbakan'ın yakın korumalarına düzenli olarak verilen "önemli kişilerin korunması" kursuna son verdi. Koruma Dairesi'nin değişik dönemlerdeki eğitim önerileri de Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nce kabul görmedi.

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, Başbakan'ın hastaneye kaldırılması sırasında yaşanan skandalı korumaların "Acil Eylem Planı" konusundaki eğitimsizliğine bağladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber