Borsa'yı dinleyip vurgun yaptılar

İstanbul Borsası'nı dinleyerek manipülasyon yapan Paralel Yapı, belediyelerin imar komisyonlarının arsa bilgileri üzerinden haksız kazanç sağladı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 13 Ocak 2016 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Borsa'yı dinleyip vurgun yaptılar

Tuğba Ceyhan

2007-2009 yıllarında siyasi parti temsilcileri, bürokrat, asker, polis ve medya yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 432 kişinin usulsüz dinlenmesiyle ilgili yürütülen soruşturmaDA 2. dalga operasyon dün gerçekleştirildi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 20 ilde gerçekleştirilen operasyonda İzmir Eski Emniyet Müdürü Sami Uslu, Aksaray Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Karatekin'in de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan Muş Eski Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz ile Ankara Emniyeti İstihbarat Şubesinden sorumlu eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney'in de aralarında bulunduğu şüpheliler ise yakalanamadı.

BORSAYA UZANMIŞLAR

İstihbarat Dairesi'nde görev yapan şüphelilerin, 2007-2009 arasında EPDK, İstanbul Borsası, İstanbul, Ankara, İzmir Büyükşehir belediyelerinin İmar komisyonlarında çalışan kişileri de dinledikleri belirlendi. Yapılan dinlemeler sonrasında şüphelilerin borsada işlem yaptığı ve çok sayıda arsa aldığı tespit edildi. Örgütlü yürütülen faaliyetle ele geçirilen bilgilerin başkalarına da satılarak Borsa'da manipülasyon yapıldığından da şüphe ediliyor. Aynı zamanda dinlenen kurumlar arasında EPDK ile İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Büyükşehirlerdeki imar komisyonlarının bulunduğu da öğrenildi. Komisyon görevlilerinin takip eden istihbaratçı polislerin komisyona gelmesi planlanan arsaların bilgisine ulaştığı ve istedikleri yerlerden arsa almaya çalıştıkları iddia edildi. İki hafta önceki ilk operasyonda 8 zanlıtutuklanmıştı.

PARALEL MEMURLARA GÖZALTI

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başlatılan operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Uşak merkezli beş ilde Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda İSE aralarında maliye memuru, muhasebeci ve öğretmenlerin de bulunduğu 10 kişi hakkında gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber