ÇOMÜ'de ilk kez kök hücre üretildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deneysel Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde ilk kez "kök hücre" üretildiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2016 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÇOMÜ'de ilk kez kök hücre üretildi

Merkez Müdürü Prof. Dr. Metehan Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, kurumdaki laboratuvarı ileriye dönük, popüler ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirme düşüncesiyle oluşturduklarını belirtti.

Birimin, deney hayvanları yetiştirmek üzere kurulduğunu ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda önem verdiğimiz laboratuvarlardan biri de kök hücre laboratuvarıydı. Projeler oluşturarak bu laboratuvara önemli miktarda yatırım yaptık. Merkezimizin Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Emre Arslan'ı da bu laboratuvarın sorumlusu olarak görevlendirdik. Kök hücre alanında deneyimli bir araştırmacı olan Arslan, ÇOMÜ'deki ilk kök hücre üretimini bu hafta içinde başardı. Kendisini tebrik ediyorum. Laboratuvarımıza yaptığımız bu yatırımın bilimsel olarak güzel bir neticeyle sonuçlanmasının mutluluğunu yaşıyorum."

Bu çalışmaların ardından bilim camiasında ÇOMÜ'nün adından daha fazla söz edileceğini vurgulayan Uzun, "Bu gelişme dileriz hastalıkların tedavisine açılan bir kapı olur. İnsanların kök hücre tedavileri Çanakkale ve ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılabilir hale gelir. Bu bir aşama ve uzun bir süreç. Ancak başlangıç aşaması önemliydi, biz bunu başlatmış olduk. Hem ÇOMÜ' hem Çanakkale'ye hayırlı olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Burak Akay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber