Doktora rekor cezadan sonra Maliye'ye ihbar yağdı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Ekim 2006 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazançlarını vergiden kaçıran doktorlara yüklü ceza kesildiğini duyan pek çok kimse muayene olduğu tabibi şikayet için Maliye'yi arayınca, bakanlığın telefonları kilitlendi. Şikayetlerini vergi dairelerine de ileten vatandaşlar, "Filanca doktora muayene oldum, bana fiş vermedi. Gidip onu da denetler misiniz?" isteğinde bulundu.

Arayanların büyük çoğunluğu, tedavi için ödedikleri yüksek meblağları da ilgililere aktardı. Kayıtdışı ile mücadele için denetimleri artıran Maliye Bakanlığı, serbest meslek erbabını yakın takibe aldı. Minibüs ve taksicilerden sonra merceğe alınan doktorların da devletten yüklü tutarda vergi kaçırdıkları tespit edildi.

İstanbul'un lüks semtlerindeki doktorları mercek altına alan müfettişler, yıllık 500 yeni lira gelir beyan eden bir doktora bunun 4 bin katı (2 milyon yeni lira) ceza kesti. Bir başka hekime de 1,5 milyon YTL vergi cezası verildi. Denetime tabi tutulan 60 doktorun yarısında büyük miktarlarda beyan uyumsuzluğuna rastlandı. Devlet hastanesinde çalışmasına rağmen birçok doktorun özel muayenehanesinin yanı sıra özel hastanelerde de ameliyat yaptığını belirten yetkililer, "Özel hastanelerin kestiği faturalardan yola çıkılarak doktorların asıl gelirine ulaşıldı. Beyan uyumsuzlukları olanların kaçırdıkları vergi tespit edildi." diyor. Ceza kesilen doktorlar bundan sonraki aşamada beyanlarını düzeltmek için uzlaşmaya çağrılacak. Buna yanaşmayanlara kaçırdıkları vergi oranında vergi ziyaı cezası kesilecek. Ceza kesildikten sonra doktorun mahkemeye başvurma hakkı bulunuyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber