Esenboğa'da 'Bana Sor' ile 24 saat hizmet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esenboğa Havalimanında, üzerlerinde ?Ask Me? (Bana Sor) yazılı tişörtlerle dolaşan rehberler, vatandaşlara 24 saat hizmet veriyor.

TAV Holding tarafından, Esenboğa Havalimanında yeni yapılan iç ve dış hatlar terminalinde, tişörtlerinde ?Ask Me? (Bana Sor) yazılı bir rehberlik grubu oluşturuldu.

Rehberler, yolcuların bagaj, bilet satış, bilet kontrolü, yolcu gidiş-geliş konusundaki sorularını yanıtlıyor.

Yabancı konuklara da VIP ve CIP yerleri ile bilet kontrol işlemleri konusunda yardımcı olduklarını belirten rehberler, çalışmaları sırasında, yabancı konukların memnuniyetlerini her fırsatta dile getirdiklerini ifade ettiler.

Rehberler, yeni terminali gören yabancıların şaşkınlıklarını izleyemediklerini, ?isteyince oluyor? dediklerine belirttiler.

Vatandaşların sorunlarının çözümü için gayret sarf ettiklerini ifade eden rehberler, işlerinin halkla iç içe olmasından büyük memnuniyet duyduklarını anlattılar. Rehberler arasında Bilkent Üniversitesi mezunu kişiler de yer alıyor.

Esenboğa Havalimanı yeni iç ve dış hatlar terminaline gelen yolcular da duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Havalimanında bazı küçük aksaklıklarla karşılaştıklarını da kaydeden vatandaşlar, yeni terminalde kendilerine yardımcı olacak birilerinin olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber