AIHM'de şehit değil 'intihar etti' davası

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Ekim 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3.5 yıl önce şehit düşen Serkan Gündüz'ün ailesine "Şahadet Belgesi" gönderildi. Ancak ailesi, tazminat isteyince 'intihar etti' dendi.

Çukurca'da vatani görevini yaparken terhisine 20 gün kala şehit haberi gelen Jandarma Komando Er İbrahim Serkan Gündüz'ün ailesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet etti. İbrahim Serkan Gündüz 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depremi'nde, Yalova Hacıahmet Ovası'ndaki evlerinde enkazı altında saatlerce kaldıktan sonra sağ çıktı. Gündüz, 2002 yılında da silah altına alındı. TSK, Hakkari'nin Çukurca İlçesi 4. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı bünyesinde vatani görevini yapan Jandarma Komando Er İbrahim Serkan Gündüz'ün 7 Temmuz 2003 tarihinde "mayına basarak şehit düştüğü" haberini ailesini iletti. Lale Yalçın ile nişanlı olan şehit er İbrahim Serkan Gündüz,Yalova'da düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

ŞAHADET BELGESİ

TSK'dan "Şahadet Belgesi" alan Gündüz Ailesi, daha sonra şehit çocukları için tazminat talebinde bulundu. Ancak ailenin bu talebi Gündüz'ün intihar ettiği gerekçesiyle reddedildi. Aile, bir teğmen tarafından tokatlanan çocuklarının bunu gurur meselesi yaptığını ve mayına basarak intihar ettiğini öğrendi. Acıları katlanan Gündüz Ailesi, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi'ne başvurarak 130 bin YTL tazminat talep etti. Mahkeme ailenin bu isteğini reddedince, Serkan'ın silah altındayken de psikolojik sorunları olduğuna ilişkin raporlar bulunduğunu belirten babası, annesi ve kız kardeşi TSK'yı AİHM'ye şikayet etti. AİHM de davayı kabul etti.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber