Ameliyatta iftar arasını savundu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Ekim 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ameliyat masasındaki hastasını karnı açık ve başında cerrah olmadan bırakıp iftar yapan Başhekim Doç. Dr. Dokucu, "Bugün olsa yine yaparım" dedi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali İhsan Dokucu, 3.5 yaşındaki minik hastasını ameliyat masasında karnı açık halde bırakıp 20 dakika süreyle iftara katılması dün SABAH'a manşet olunca basın toplantısı düzenledi. Hastanede o sırada yerine bakabilecek başka cerrah olmadığını anlatan Dr. Dokucu, "Benim arkadaşlarım bu kabiliyetten uzak ise ben ne yapabilirim" dedi. Dokucu, hastanın ameliyat sürerken yaraları açık halde bırakılıp doktorların dinlenebileceğini ısrarla vurgulayarak, "Bugün olsa yine bırakırım" diye konuştu. Toplam dokuz saat süren ameliyatın yedinci saatinde iftar yapmak için ameliyathaneden çıkan Doç. Dr. Dokucu, yerine geçecek cerrah olmadan hastayı bıraktığı için eleştiriliyordu.

HASTASIYLA BİRLİKTE

Dün Şişli Etfal Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği'ndeki odasında minik hastası Aslı Yeter'i de yanına alarak basın toplantısı düzenleyen Doç. Dr. Dokucu, eleştirilere yanıt verdi. Fransa ve Boston Çocuk Hastaneleri'nde eğitim aldığının ve bu ameliyatlarda uzmanlaştığının altını çizen Doç. Dr. Dokucu, Ramazan boyunca oruç tuttuğunu belirterek, "oruç ameliyat performansınızı etkilemez mi" sorusuna, "Bu benim tercihim" dedi. İftara katıldığı için olayın büyütüldüğünden yakınan Doç. Dr. Dokucu, "Ameliyat sırasında ne zaman dinleneceğim kararı bana aittir. Ben iftar vaktinde mola verdim. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber