Otoyol katili ?af'la çıkmış

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Ekim 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa, İzmit ve Sakarya'da 2 tezgahtar ile 1 akaryakıt istasyonu görevlisini öldüren 2 seri katilin izi bulundu. 3 kişiyi öldürmekten aranan Mehmet Karahasan'ın 1996'da cinayet işleyip afla serbest kaldığı ortaya çıktı

Cuma saat 23.30 - Bursa-Yalova

İlk olay, Bursa-Yalova yolu üzerindeki Bahtenur Öztürk'e ait ?Kardelen Kestane Şekeri' satış mağazasında meydana geldi. Mağazada tezgahtar olarak çalışan üniversite öğrencisi Aytaç Demir, geçen cuma 23.30 sıralarında öldürülmüş olarak bulundu.

Cumartesi saat 05.00 - İZMİT

Sabaha karşı saat 05.00 sıralarında da İzmit'te, Subay Orduevi yakınında, D-100 Karayolu üzerindeki ?Can Pişmaniye' firmasına ait dükkanda gececi tezgahtar olarak çalışan 21 yaşındaki Fatih Kılıç da aynı şekilde gözüne ateş edilerek öldürüldü.

Cumartesi saat 13.00 - HENDEK

Her iki cinayet arasında büyük benzerlik bulunması üzerine harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Bursa İl Jandarma Komutanlığı yetkilileriyle bilgi alışverişinde bulundu. Güvenlik kuvvetleri, elde edilen bilgiler ışığında her iki cinayeti de aynı kişilerin işlemiş olduğu kanaatine vardı. Araştırmalar sürerken, bu kez önceki gün saat 13.00 sıralarında Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun marketinde görevli 34 yaşındaki Mehmet Çakır, yine av tüfeğiyle başından vurularak öldürüldü. Polis ve jandarma yetkilileri, yaptıkları incelemede bu cinayeti de Bursa ve İzmit'teki cinayetlerin faillerinin işlediğini belirledi.

KÜÇÜK TANIK ÇÖZDÜ

Polisin işini 15 yaşındaki görgü tanığı L.G. kolaylaştırdı. Akaryakıt istasyonunun marketinde görevli Çakır'ı öldüren saldırganlar, olay yeri yakınında hayvan otlatan bir çobanın kendilerini gördüğünü farketti. Saldıranlar çoban Dursun Dere'ye ateş açıp otomobille takip etti. Çoban kaçmayı başarırken, saldırganlar hızla olay yerinden uzaklaştı. Bu sırada seri katillerin görmediği bir tanık daha vardı. Çobana ateş açıldığını görüp olayı izleyen tanık L.G., kaçan 2 kişinin 54 plakalı otomobilindeki ?Dalgana Bak? yazısını gördü. Gördüklerini jandarmaya anlatan tanık, zanlıların kısa sürede tespit edilmesini sağladı.

DALGANA BAK

Polis, kapısının üzerinde ?Dalgana Bak' yazan otomobilin Hendek'te tamircilik yapan Aykut Okumuş üzerine kayıtlı olduğunu belirledi. Gözaltına alınan Okumuş, otomobili 20 Ekim'de Mehmet Karahasan ve Şahin isimli iki kişiye kiraladığını söyledi. Okumuş, önceki gün kendisine telefon açan Karahasan'ın, ?Başımıza bir iş geldi. Bu işi hallettikten sonra otomobili getireceğiz? dediğini ifade etti. Katil zanlılarının yakalanması için polis ve jandarmada özel ve sivil timler kuruldu. Ekiplerin, ikiliyi yakalamasının an meselesi olduğu, 2 zanlının da sabıkalı ve ?psikopat yapıda' oldukları öğrenildi.

DÜN saat 15.00 - HATAY

Araştırmalar sürerken dün Hatay Dörtyol'da zanlıların kullandığı otomobil yakılmış olarak bulundu. Zanlıların otomobilin bariyerlere çarparak yandığı izlenimi vermeye çalıştığı öğrenildi. Karahasan'ın 1996'da Yalova'da bir kişiyi bıçaklayarak öldürmek suçundan cezaevine konulduğu ve ?Rahşan affı? olarak bilinen yasayla serbest kaldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber