Bombacı Fadlı'nın sırrı demir makasında!

Sultanahmet'teki saldırıyı kendini patlatarak gerçekleştiren Nabil Fadlı ile Ankara'da yakalanan DAEŞ'li 2 canlı bombanın kullandığı demir kesme makasını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istendi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 21 Ocak 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bombacı Fadlı'nın sırrı demir makasında!

Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

İstanbul Sultanahmet'te 12 Ocak'ta terör örgütü DAEŞ mensubu Nabil Fadlı'nın gerçekleştirdiği canlı bomba eylemi sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma derinleştiriliyor. Şüpheli tespiti yapmayı sürdüren polis, bu çerçevede Fadlı'nın Türkiye'de temas ettiği kişileri ve DAEŞ hücrelerini belirlemek için geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyor. İstanbul polisi, canlı bomba Fadlı'nın eylem öncesi Ankara'da geçirdiği günlerle ilgili ayrıntılı inceleme yapıyor.

DEMİR MAKASI ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Polis, bu kapsamda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kanalı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Fadlı'nın Ankara temaslarına ilişkin elde edilen bilgileri istedi. Ankara'da 30 Aralık'ta yılbaşını kana bulamak isteyen 2 canlı bomba, Ankara Emniyeti'nin operasyonu sonucu yakalanmıştı. Canlı bombalar Musa Canöz ve Adnan Yıldırım'ın, planladıkları kanlı eylemde patlamanın etkisini ve can kaybını artırmak için bomba düzeneğine demir parçaları yerleştirdikleri belirlenmişti. Canöz ve Yıldırım'ın bu demir çubukları kesmek için Ulus'taki bir hırdavatçıdan 6'lık demir kesme makası satın aldıkları da saptanmıştı. Polisin gerçekleştirdiği operasyonda bu makas da ele geçirildi.

KRİMİNAL İNCELEME

İstanbul Başsavcılığı, bu makası da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan talep etti. Sultanahmet'te 10 turisti öldüren Fadlı'nın bomba düzeneğinde de demir makasıyla kesilmiş demir parçaları tespit edilmişti. Savcılık, canlı bomba Fadlı'nın bomba düzeneğinde kullandığı demir parçalarını aynı makasla kesip kesmediğini araştıracak. Demir makası kriminal incelemeye tabi tutulacak. Bu yolla Fadlı'nın bombayı nasıl temin ettiği ve varsa Ankara'da yakalanan 2 canlı bomba ile bağlantısı ortaya konulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber