'Suda dram'

Çanakkale'de 91, Kırklareli'nde 36 sığınmacı kurtarıldı. Afgan uyruklu 8.5 aylık hamile Husina Derhude ise doğum sancısı sırasında kurtarılarak hastaneye kaldırıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 24 Ocak 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Suda dram'

Avrupa'ya ulaşma hedefiyle, hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen yasadışı geçiş girişiminden vazgeçmeyen sığınmacılar, denizde zor anlar yaşıyor. İzmir Çeşme'den lastik botla denize açılan 25'i çocuk 59 sığınmacı sahil güvenlik birimlerince kurtarıldı. Gemiye alınan sığınmacılar arasında çocuk ve bebeklerin de olması dikkat çekti.


DOĞUM SANCISI YAŞADI

Kurtarılanlar arasında 8,5 aylık hamile Afgan uyruklu Husina Derhude de vardı. Soğuk ve rüzgar nedeniyle denizde zor anlar yaşayan hamile kadın, sancılarının yoğunlaştığı sırada kurtarıldı. Hamile kadın, kontrol timi tarafından gemiye yanaştırılan bottan askeri personel yardımıyla öncelikli olarak gemiye çıkartıldı. Diğer taraftan Çanakkale'de yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçme hazırlığında olan 91 kişi, Kırklareli Kofcaz ilçesinde de 36 sığınmacı yakalandı. Muğla'da da gözaltına alınan, organizatör olmakla suçlanan 1'i Pakistan uyruklu 4 kişi tutuklandı.

BİRKAN DÜZENLİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber