Sobadan zehirlenen öğretmen öldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUŞ'un Malazgirt İlçesi'ne bağlı Hancağız Köyü İlköğretim Okulu'nda vekil öğretmenlik yapan 28 yaşındaki İlhan Aladağ, tek başına kaldığı lojmanında kömür sobasından sızan gazdan zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Malazgirt doğumlu olan İlhan Aladağ, bu yılın başında vekil öğretmen olarak Hancağız Köyü'ne atandı. Okul lojmanında tek başına kalan Aladağ, bu sabah okula gitmeyince öğrenciler durumu ailelerine söyledi. Köylüler, evine gittiği öğretmen Aladağ'ın kapıyı açmaması üzerine kapıyı kırıp içeri girdi. Öğretmenin yatağında cansız bedeniyle karşılayan köylüler olayı, jandarmaya bildirdi. Yapılan otopside sobadan sızan gazla zehirlendiği belirlenen İlhan Aladağ'ın cenazesi ailesine teslim edilerek ilçe merkezindeki mezarlığa defnedildi.

Kömür sobasından 5 kişi zehirlendi

BAYRAM için Almanya'dan Sivas'taki annelerini ziyarete gelen 5 kişi, uyurken kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Almanya'da işçi olarak çalışan 35 yaşındaki Ruhi Çömez, eşi ve 2 çocuğuyla birlikte, Sivas'ın Yenidoğan Mahallesi'ndeki tek katlı evde yaşayan annesi Ayşe Çömez'i bayram ziyaretine geldi. Birkaç gün annelerinin yanında kalmaya karar veren aile, gece havanın soğuk olması nedeniyle kömür sobasını yaktı. Ardından Ruhi Çömez, eşi 30 yaşındaki Fadime Çömez'le birlikte uyumak için başka bir odaya geçti. Çocukları 5 yaşındaki Hakan ve 2 yaşındaki Halil Çömez sobanın bulunduğu odada, anneleri Ayşe Çömez ise kendi odasına geçip, odaların ısınması için kapıları açık bırakarak uykuya daldı. Gece yağışlı havanın etkisiyle kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazı odalarında uyuyan 5 kişiyi zehirledi. Sabaha karşı küçük çocuğu Halil Çömez'in ağlama sesini duyan anne Fadime Çömez, yatağından zorlukla kalkarak diğer odada bulunan çocuklarının yanına gitti. Zehirlendiklerini anlayan Fadime Çömez hemen 112 Hızır Acil ekiplerinden yardım istedi. Eve gelen ambulansla Sultan 1'inci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 5 kişi tedavi altına alındı. Olayın şokunu atlatamayan baba Ruhi Çömez, ?Biz eşimle farklı bir odada çocuklarımız ise sobanın bulunduğu odada yatıyorduk. Gece çocuklar üşümesin diye sobayı yaktık. Öylece uyuduk. Kendi yattığımız odanın kapısını ise kapatmadık. Sabaha karşı oğlumuzun ağlama seselerine uyandığımızda yatağımızdan kalkamaz durumdaydık ve zehirlendiğimizi anladık. Annem de kendi odasında gazdan etkilenmiş'' dedi.

Tedavi altına alınan aileden Ayşe Çömez ile gelini Fadime ile torunu Halil Çömez tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Ruhi Çömez ve oğlu Hakan Çömez'in tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber