Emniyet, vatandaşı faturayla uyarıyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü doğalgaz ve elektrik faturalarının üzerlerine uyarı ilanı verdi: Dolandırıcılara sakın inanmayın

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Ocak 2016 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyet, vatandaşı faturayla uyarıyor

Kendisini savcı, emniyet mensubu gibi göstererek dolandırıcılık yapan şebekelere karşı vatandaşı uyarmak için harekete geçen emniyet, abonelere gönderilen faturaların reklam bölümüne uyarı mesajları içeren ilanlar vermeye başladı. İlanlarda "Dikkat!" ve "155 Polis İmdat!" yazılı ilanlarda, "Telefonda kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtan ve sizden para, altın isteyen şahıslara inanmayın" uyarısına yer verildi.

"HEMEN TELEFONU KAPATIN"

İstanbul Emniyeti yetkilileri "Hiçbir emniyet teşkilatı mensubu veya savcı, telefon aracılığıyla soruşturma yürütmez ve vatandaşlardan asla para talep etmez. Böyle bir olay ile karşı karşıya geldiğinizde hemen telefonunuzu kapatın ve 155 Polis İmdat Hattı'nı arayın" diyerek uyardı.


ONLAR DA TUZAĞA DÜŞTÜ

Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay'dan (71), 50 bin dolar ile 10 bin lira almayı başaran dolandırıcılar, şarkıcı Ümit Sayın ve futbolcu Burak Yılmaz gibi tanınmış isimleri de tuzağa düşürmüştü.

UĞUR YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber