4,5G altyapısı için kümelenme önerisi

1 Nisan'da kullanıma sunulacak 4,5G teknolojisi, bu sektörün alt yapısına destek veren üretici firmalara daha çok iş sağlaması bekleniyor. 4,5G ile ilgili Türkiye'de ciddi bir yatırım olduğuna dikkat çeken OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, "Bunun için kesinlikle bir kümenin kurulması gerekir" önerisinde bulundu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Şubat 2016 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4,5G altyapısı için kümelenme önerisi

Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ve Türkiye'deki operatörlerin büyük ilgi duyduğu 4,5G tenolojisi bu yıl hizmete alınacak. Nisan ayında telefon müşterisinin hizmetine sunulacak bu hızlı teknoloji, söktürün alt yapısına ilişkin üretim yapan firmaların daha çok yatırım ve üretim yapmasını beraberinde getiriyor. Bu konunun önemine dikkat çeken OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSTİM OSB) Başkanı Orhan Aydın, yüksek mobil hız ve yüksek data kapasitesi gibi çeşitli yenilikler getirecek olan 4,5G teknolojisinin altyapı işlerinde yerli üreticilerin etkin bir şekilde rol almaları gerektiğini belirtti. Aydın, "4,5G ile ilgili Türkiye'de ciddi bir yatırım söz konusu. Bunun için kesinlikle bir kümenin kurulması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

ULUSAL MARKAYA ÇIKARMAYA KATKI OLUR

OSTİM olarak haberleşme sektörünün dışında kalmak istemediklerini ifade eden Orhan Aydın 4,5G olarak adlandırılan yeni nesil iletişim teknolojisini bu anlamda çok önemsediklerini dile getirdi. Aydın, bölgelerindeki firmaların işin altyapısını üstlenebilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin 4,5G teknolojisine ciddi bir yatırım yapacağına dikkati çeken Aydın, "Bunun için kesinlikle bir kümenin kurulması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. Böyle bir kümenin kurulmasının sektörde ulusal bir marka yaratılmasına da katkı sağlayacağını vurgulayan Aydın, söz konusu markanın yaratılabilmesi için bilişim alanında küme kurulmasının şart olduğunu söyledi.

Bilişim alanında kümelenme oluşturulmasının sektörde yerli üretime ilişkin birçok sorunu çözebileceğini ifade eden Adın, konuyla ilgili bileşenlerin çoğunluğunun Ankara'da yer aldığını da dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber