Camilerde dilenci ve seyyar satıcılara yasak geliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2006 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde dilenci ve seyyar satıcılara yasak getirdi. Müftülükleri genelgeyle uyaran Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, camilere ve avlulara dilenci ve seyyar satıcı girmemesi için önlem alınmasını istedi.

Diyanet, camilerde kötü görünüme yol açan ve cemaati rahatsız eden dilenci ve seyyar satıcılara karşı harekete geçti. Dilencilerin cami avlusuna bile girmemesi için kolları sıvayan Diyanet, kendi yayınları dışında korsan dini kitap satan seyyar satıcıları da camilerden uzaklaştıracak. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkiye genelindeki il müftülüklerine bir genelge göndererek, camilerdeki seyyar satıcılar ve dilenciler konusunda tedbir alınmasını istedi. CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'nun soru önergesini cevaplandıran Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, camilerin bahçelerini ve bahçe duvarlarını kirleten, kötü görünüme yol açan tüm sorunları çözmek için harekete geçtiklerini bildirdi. Bardakoğlu, cemaati rahatsız eden her türlü seyyar satıcının, özellikle başkanlık yayınları dışındaki kitapların satışında direnen seyyar satıcıların, dilencilerin, ayakkabı boyacılarının cami önlerinden uzaklaştırılması amacıyla bir genelge yayımladığını kaydetti. Bardakoğlu, müftülüklerden seyyar satıcılara ve dilencilere karşı gerekli tedbiri almasını isteyerek, "Bu konuda belediyelerden de yardım alın" talimatını verdi.

Bardakoğlu, camilerin çevre düzenlemesinin güzelleştirilmesi amacıyla bir dizi önlem de aldıklarını açıkladı. Camilerde çevre bilincinin geliştirilmesi ve çevre düzenlemesini önem verilmesi için mimar ve peyzaj mimarı görevlendireceklerini belirten Bardakoğlu, başkanlığa 4 mimar görevlendirilmesi için Maliye Bakanlığı'na yazı yazdıklarını ifade etti.

Bardakoğlu ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 20 bin imam hatip, müezzin, Kuran Kursu yöneticisi, vaiz kadrosuna ihtiyacı olduğunu vurguladı. Son 4 yılda Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan diğer kurumlara bin 850 personelin yatay geçiş yaptığını dile getiren Bardakoğlu, bakanlıklara farklı kadrolarla 2005 yılında 283, 2006 yılında ise 17 personelin naklen tayin edildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber