Terör nedeni ile Cizre ve Silopi'nin nüfusu 3 bine düştü

Terör örgütü PKK'ya yönelik Cizre ve Silopi'nin ardından İdil'de de operasyon düzenleneceği haberleri üzerine ilçe adeta boşaldı. Daha önce 30 bine yaklaşan ilçe nüfusu şimdi 3 bin civarında.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Şubat 2016 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terör nedeni ile Cizre ve Silopi'nin nüfusu 3 bine düştü

ŞIRNAK İdil'de öğretmenlere idari izin verilmesi ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın açıklamaları göçe neden oldu. İdil'de, öğretim yılının ikinci yarısı başlamak üzereyken öğretmenlere 8-12 Şubat arasında İstanbul'da hizmet içi eğitim alacaklarına yönelik telefon mesajı gönderilmişti. Bu süre bitti ama bu kez de okul yöneticileri, öğretmenleri cep telefonlarından arayarak, ikinci bir emre kadar idari izinli olduklarını söyledi. 1200 öğretmen ilçeye dönmedi. İçişleri Bakanı Ala'nın, "Sırada İdil ve Nusaybin var" açıklamasının ardından ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edileceği beklentisi hakim oldu. İdil'den göç başladı, nüfusu 30 bine yaklaşan İdil'de yaklaşık 3 bin kişi kaldı. TEOG sınavına hazırlanan 8'inci sınıfta okuyan 1000 ve YGS'ye hazırlanan 12'nci sınıfta okuyan 500 olmak üzere toplam 1500 öğrenci, Batman merkez ve Hasankeyf ilçesinde eğitimlerine devam edecek.

GAZİ MAHALLESİ'NDE 2 YARALI

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 17'nci yıldönümü nedeniyle bir çok ilde eylem yapıldı. İdil'de PKK'lı grupların hendek kazıp barikatlar oluşturduğu Yeni Mahalle ile Turgut Özal Mahallesi'nde, önceki akşam polise ateş açıldı. Yeni Mahalle'deki Cumhuriyet İlkokulu'na da bomba atıldı ve yakıldı. Van'da zırhlı araca yapılan roketli saldırıda 1 polis yaralandı. Siirt'te emniyet lojmanlarının üzerinde uçan 1 insansız hava aracı vurularak düşürüldü.

İstanbul Gazi Mahallesi'nde, düzenlenen gösteri sırasında Bektaş Eren Er (17) kalçasından, Yusuf Tonğ (27) da göğsünden vurularak yaralandı. Yusuf Tonğ'un durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber