YÖK'e erken atama yok

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Kasım 2006 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Cumhurbaşkanı Sezer, 'Görev süreniz bitmeden YÖK Başkanı'nı atayın' önerisini 'Başkan normal süreç içinde atanacaktır' diyerek geri çevirdi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "görev süresi dolmadan önce yeni YÖK Başkanı'nı ataması" önerisini reddetti. Sezer, "YÖK başkanı normal süreç içinde atanacaktır" dedi. YÖK eski üyesi olan Prof. Dr. Alparslan Işıklı Başkanlığı'ndaki Tüm Öğretim Üyeleri Derneği yöneticileri Cumhurbaşkanı Sezer'i Çankaya Köşkü'nde ziyaret etti. YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç'in görev süresinin Aralık 2007'de dolacağını hatırlatan öğretim üyeleri bu sıkıntının azalması için Sezer'e kendi görev süresi dolmadan önce yeni YÖK Başkanı'nın atanıp atanmayacağını sordular. Sezer'in ise bu öneriye sıcak bakmayarak YÖK Başkanı'nın normal süreç içinde atanacağını ve başka bir durumun mümkün olmayacağını söylediği öğrenildi.

PARANIZ VAR MI?

Öğretim üyeleriyle Cumhurbaşkanı Sezer arasında ilginç de bir diyalog yaşandı. Uzun süre öğretim üyelerinin üniversiteyle ilgili sözlerini dinleyen Sezer, derneklerin içinde bulunduğu mali sıkıntıyı ima ederek, "Paranız var mı?" diye sordu. Dernek yöneticisi öğretim üyelerinin yanıtı ise, "Paramız yok ama çok paraya da ihtiyacımız yok" oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber