7 yıl sonra hayata 'ikiz' adım

Yıllarca bebek özlemi çeken Özen çifti, tüp bebek tedavisiyle 14 yıl sonra, hem de bir değil ikiz çocuk sahibi oldu. Ancak bu defa da ikizlerin ikisi birden beyin felçli doğdu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 18 Şubat 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
7 yıl sonra hayata 'ikiz' adım

Kahramanmaraşlı Özen çifti, 1995'te dünya evine girdi. Çok istemelerine rağmen bir türlü çocukları olmadı. Tüp bebek tedavisine başlayan çifte, müjdeli haber tam 14 yıl sonra geldi. Tedavi sonuç vermişti, nihayet çocuk özlemleri bitecekti. Üstelik bir değil, ikiz çocukları olacaktı.

İKİSİ DE BEYİN FELÇLİ DOĞDU

Ancak 14 yıl gecikmeli gelen mutluluk da çok sürmedi. Özen çiftinin 2009'da doğan ve Sedat ile Serkan adlarını verdikleri ikiz bebekleri, prematüre olarak dünyaya gözlerini açtı. İkizler, doğum sırasında beyinleri oksijensiz kaldığı için Adana'da 18 gün kuvözde tutuldu. Doktorlar, ikisi birden serebral palsi olan, yani beyin felçli doğan ikizlerin bir daha yürüyemeyeceğini, kendi işlerini göremeyeceğini söyledi.

TEDAVİ İÇİN HAYVANLARINI SATTI

Baba İsmail Özen, hep ikizlerini yürütecek bir yol, bir tedavi aradı. Aradan 7 yıl geçti. Özen çifti sonunda, bir yakınlarının tavsiyesiyle 2.5 ay önce hayvanlarını satarak, ikizlerini tedavi ettirebilmek için Bursa'ya yerleşti. Eldeki parayı tedavi için ayıran aile, bir Kuran kursunun yatakhanesinde kalmaya başladı. İkizler ise Bursa'da spastik çocuklar için hizmet veren özel bir hastanede tedavi sürecine girdi. Ve tedavi başladıktan 75 gün, doğumlarından ise 7 yıl sonra ikizler ilk kez adım atmaya başladı. İkizlerini adım atarken görmenin tarifsiz bir duygu olduğunu söyleyen baba İsmail Özen, "Şimdi demirlere tutunarak da olsa yürüyebiliyor, havuza giriyor, yürüme robotunu kullanıyor, hastane okuluna gidiyor ve fizik tedavi görüyorlar. 75 günde bu aşamaya geldiler. Onların tedavisi için her şeyi yaparım. Ömrüm yettiği kadar savaşacağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber