Rüşvetçi memurlara iki kentte suçüstü

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 05 Kasım 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Benim memurum işini bilir' anlayışıyla hareket eden görevliler Bursa ve Ağrı'da suçüstü yakalandı.

Bursa Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi'ndeki Önder S.'ye ait büfeye geçen ay baskın düzenleyen polis, raflarda kaçak sigara buldu. Bunun üzerine işyerinin 'Tekel mamulleri satış belgesi' iptal edildi. Büfeye geçen hafta gelen Tekel Pazarlama ve Dağıtım Başmüdürlüğü'nde görevli Yakup Erdoğan ile Hasan Altın, iddiaya göre işyeri sahibi Önder S.'ye, "Sana yeniden satış belgesi ayarlarız. Ancak, bize beş büyük rakı, 10 şişe bira, beş karton sigara ve 2 bin YTL para vereceksin" dedi. Teklifi kabul eden büfe sahibi, rüşveti ancak 3 Kasım'da verebileceğini söyledi. Sanıklarla anlaşan büfe sahibi, polise giderek kendisinden rüşvet istendiğini bildirdi.

Büfe sahibinin hazırladığı 2 bin YTL'nin seri numaralarını alan polis, önceki gün saat 09.30'da operasyonu başlattı.

Yeni Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Tekel binası önüne otomobili ile gelen büfe sahibi, iki görevliyi otomobiline aldı. Bir süre sonra parayı veren büfe sahibi, polislerle yaptığı anlaşma uyarınca aracının dörtlü lambalarını yaktı. Bunun üzerine paranın verildiğini anlayan polis, araca baskın düzenledi. Parayı aldıkları belirlenen Tekel Pazarlama ve Dağıtım Başmüdürlüğü'nde görevli Yakup Erdoğan ile Hasan Altın gözaltına alındı. Otomobilin bagajında ise yine rüşvet için getirilen beş büyük rakı, 10 şişe bira ve beş karton sigara bulundu. İki zanlı ile ilgili rüşvet suçundan soruşturma başlatıldı.

Makam odasına baskın

Ağrı'nın Tutak ilçesi Tarım Müdürü Cengiz Oruç ise Doğrudan Gelir Desteği başvurusu yapmak isteyen bir çiftçiden 20 YTL rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklandı. Oruç, iddiaya göre Doğrudan Gelir Desteği başvuruları sırasında, bir çiftçiden rüşvet istedi. Adı açıklanmayan çiftçi, savcılığa başvurarak şikâyetçi oldu. Seri numaraları tespit edilmiş parayı veren çiftçi dışarı çıkar çıkmaz Oruç'un makam odasına baskın yapıldı. Makam odasındaki masanın çekmecesinde 20 YTL bulunan Oruç gözaltına alındı. Suçüstü yapılan Oruç, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber