Saldırganın DNA eşleşmesi netleşti

28 kişinin öldüğü hayatını kaybettiği katliamı gerçekleştiren canlı bombaya ilişkin DNA testinde Suriye'den girdiği belirlenen YPG'li Neccar ile Abdulbaki Sömer'in aynı kişi olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 23 Şubat 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saldırganın DNA eşleşmesi netleşti

Tuğba Ceyhan

Ankara'da 28 kişinin ölümüne neden olan hain saldırıyı gerçekleştiren Salih Neccar'ın, test sonucu Abdulbaki Sömer olduğu tespit edildi. Sömer'in Suriye'den Türkiye'ye girerken kimliğini Salih Neccar olarak beyan ettiği ve bu isimle kaydının yapılarak, parmak izinin alındığı belirlendi.

Hain saldırının ardından bulunan parmak izinden saldırganın Suriye nüfusuna kayıtlı Salih Neccar olduğu açıklanmıştı. Saldırıyı üstlenen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) bombacının Abdulbaki Sömer olduğunu açıkladı ve fotoğraf yayınladı. Fakat, kısa süre sonra teröriste ait olduğu iddia edilen fotoğrafın photoshop üzerinden amatörce hazırlanmış olduğu anlaşıldı. Sonra bu kişinin, Van doğumlu (Zınar Raperin kod adlı) Abdulbaki Sömer olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Sömer'in babası Musa Sömer Van'dan Ankara'ya getirilerek, DNA örneği (kan) alındı. Adli Tıp'ta önceki gün yapılan incelemeler sonucunda Sömer'in babasından alınan DNA örnekleriyle saldırgana ait ceset parçalarının eşleştiği tespit edildi.

Edinilen bilgiye göre Sömer, Suriye'den Türkiye'ye girerken kimliğini Neccar olarak beyan etti ve bu isimle kayıt yaptırarak, parmak izini aldırdı. 16 yaşından beri terör örgütü PKK saflarında yer aldığı bildirilen Sömer'in Suriye'de bir süre YPG saflarında savaştıktan sonra takipten kurtulmak için "mülteci" kılığında Türkiye'ye giriş yaptığı bildirildi.

İKİZ PLAKA

Saldırıya ait detaylar da netleşmeye başladı. Soruşturma kapsamında bomba yüklü aracın İstanbul'da alınan aracın önce Diyarbakır Lice'ye daha sonra bombanın yüklenerek Ankara'ya getirildiği bildirilmişti. Örgütün araç tedarikçisi Metin A.'nın araçta kullanılacak ikiz plakayı İstanbul'dan temin ettiği plakayı şehirlerarası otobüsle Kudbettin O.'ya gönderdiği öğrenildi. Daha sonra şüpheli Ahmet K. ve Muharrem C. bomba yapmakta kullanılan malzemeleri Kudbettin O'ya vererek, bu malzemeleri çalıştıkları inşaata getirdiği bildirildi. Bombacının inşaatta kaldığı sürede bomba ve bomba düzeneklerini hazırlayarak, araca yerleştirdikleri be bu sayede bombalı saldırıya hazır hale getirdikleri ifade edildi.Olay yerinde çok sayıda keşif yapıldığı ve bombacı ile Kudbettin O.'nun çok sayıda telefon görüşmeleri de ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber