16 yıldır kadro verilmeyen Diyanet'te açık 20 bin kişi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Kasım 2006 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türkiye'de toplam 5 bin 901 caminin imam hatibinin bulunmadığını belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imam hatip, müezzin-kayyım, Kur'an kursu öğreticisi, vaiz ve diğer bazı ünvanlarda toplam 20 bin kadroya ihtiyaç bulunduğunu açıkladı.

16 YILDIR KADRO YOK

Bakan Aydın, CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu'nun soru önergesine verdiği yanıtta camilerde yaşanan kadro açığı sorununa dikkat çekti. Bakan Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığı'na 1990 yılından itibaren hiç kadro tahsis edilmemesi nedeniyle kadro ihtiyacının her geçen gün arttığını vurguladı. Bu nedenle aman zaman liyakatsiz ve işin ehli olmayan kişiler tarafından cami hizmetlerinin yürütüldüğüne ve bunların denetiminin de mümkün olmadığına dikkat çeken Aydın, ?Başkanlığın imam-hatip, müezzin-kayyım, Kuran kursu öğreticisi, vaiz ve diğer bazı unvanlarda 20 bin kadroya ihtiyacı bulunmaktadır' diye konuştu.

İMAM HATİP BULUNMUYOR

Türkiye'de kadrosu olmasına karşın toplam 5 bin 901 camide imam-hatip bulunmadığını belirten Bakan Aydın, 9 bin 822 caminin de kadrosunun olmadığını bildirdi. Aydın, imam-hatip kadrosundayken diğer kurumlara 2005 yılında 283, bu yıl ise 17 personelin naklen atandığını belirtirken, son 4 yılda ise diğer kurumlara giden personel sayısının bin 850'ye ulaştığını belirtti.

KADROLAR MEB'E GİTTİ

Aydın, Diyanetten ayrılanların büyük çoğunluğunu, Milli Eğitim Bakanlığı'na Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak geçenler, kariyerleri veya meslekleriyle ilgili bir göreve atananlar, sağlık nedeniyle ayrılanlar ve mahkeme kararıyla onay verilenlerin oluşturduğunu kaydetti. Aydın, Türkiye'de camilerde nitelikli eleman çalıştıramamaktan kaynaklı sıkıntıların giderilmesi için bir an önce 20 kişilik kadro açığının doldurulması gerektiğini ifade eden Aydın, 16 yıldır kadro tahsisi yapılmayan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu koşullar sağlandığı takdirde daha sağlıklı çalışacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber