Sağlık rezaleti

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Kasım 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hidrosefali hastası olan bebeğin SSK'lı diye filmini çekmediler kuvözüyle birlikte hastaneden çıkarıp özel merkeze götürdüler

ADANA Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi akıl almaz bir skandala sahne oldu. Saçıkaralı ailesinin 1 ay önce Yeni Doğan Ünitesi'nde bir kız bebekleri dünyaya geldi. Adı bile konmayan bebek hidrosefali (beyinde su toplanma) hastasıydı. Tomografi çekilmesi gerekiyordu. Ancak hastaneye gelen SSK'lıların tomografi çekimleri anlaşmalı özel merkezlerde yapılıyordu. Bebek SSK'lı olduğu için kuvözde olmasına rağmen aynı işleme tabi tutuldu ve hastanede cihaz olmasına rağmen çekim yapılmadı.

BAŞHEKİM: YAPILAN YANLIŞ

Bebek yanında babası Mehmet Saçıkaralı, annesi Mediha ve asistan bir doktor eşliğinde sokağa çıkartılıp hastaneye 100 metre mesafedeki özel görüntüleme merkezine götürüldü. Tomografisi çekildikten sonra aynı şekilde geri getirildi. Hastane Başhekimi Op.Dr. Atilla Akova işlemin yanlış olduğunu söyledi: ?Kuvözler sadece yeni doğan ünitelerinde tedavi gören bebeklerin tıbbi gözlem altında tutulup, gelişimlerini tamamlaması için kullanılıyor. Hassas ve steril bir cihaz olduğu için hastane dışına çıkarılsa bile ambulansla taşınması gerekirdi.? Bebeği asistanıyla özel görüntüleme merkezine gönderen Klinik Şefi Doç. Dr. Mehmet Turgut ise ?SSK'lı hastalar özel anlaşmalar nedeniyle maalesef bu şekilde eziyet çekiyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber