'Kadın dövmek alçakça bir şeydir'

İlahiyatçı Döngeloğlu: - "Kadın dövmek alçakça bir şeydir, biz hayvana dahi şiddet uygulamayan Yüce Peygamber'in ümmetiyiz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2016 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kadın dövmek alçakça bir şeydir'

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Veda Hutbesi'nin tüm insanlığın kurtuluşu için önemli mesajlar içerdiğini belirterek, "Peygamberimiz hiçbir canlıya şiddet kullanmamıştır, kadın dövmek alçakça bir şeydir. Biz, hayvana dahi şiddet uygulamayan Yüce Peygamber'in ümmetiyiz" dedi.

Bağcılar Belediyesi tarafından Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Veda Hutbesi" konulu söyleşiye katılan Döngeloğlu, kadınları dövmenin bazı erkeklere kolay geldiğini, bunun alçakça bir şey olduğunu söyledi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed ve İslamiyet'in evlilik kurumuna verdiği önemin altını çizen Döngeloğlu, bazı çiftlerin evlendikten 1 ay sonra boşandığını dile getirerek, evliliğin oyuncak olmadığını ifade etti.

Döngeloğlu, "Peygamber Efendimiz, hutbesinde kadınların haklarının gözetilmesini de emrediyor. Şöyle diyor; 'Ey insanlar, kadınların haklarını gözetiniz, Allah'tan korkunuz. Sizin kadınlar üzerinde, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber