Koç, 8 bin meslek liseliye ilanla burs çağrısı yaptı

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 06 Kasım 2006 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koç Topluluğu, haziranda Milli Eğitim Bakanlığı ile başlattığı ?Mesleki Teknik Eğitimi Özendirme Programı? sayesinde 8 bin gence burs, staj ve iş imkanı sağlayacak.

Koç Topluluğu, dün gazetelere verdiği tam sayfa ilanlarla Meslek Lisesi'nde okuyan gençlere çağrıda bulundu. Türkiye'de binlerce gencin işsizlikle boğuşurken, işverenlerin iyi yetişmiş çalışan sıkıntısı çektiğine dikkat çekilen ilanda, "Bu meselenin mesleki eğitimle çözüleceğine inanan Koç Topluluğu, 80. yılında gençlere yatırım yapıyor. Meslek liselerinde okuyan tam 8 bin gence, lise hayatları boyunca burs, staj ve istihdam imkanı vererek onların önünün açıyor. Memlekete hayırlı olsun" denildi.

Staj Destekli Meslek Lisesi Bursları Türkiye'nin her ilinden en az bir meslek lisesini kapsayarak sanayi ve hizmet sektöründe toplam 150 okula girecek öğrencilere verilecek.

7 yıllık olan proje kapsamında, bursiyer seçimi kademeli olarak gerçekleştirilecek ve 4 yıl boyunca, her yıl 2 bin yeni bursiyerin programa dahil edilmesiyle toplam 8 bin öğrenciye ulaşılacak. 7. yılın sonunda ise bu öğrencilerinin tümü mezun edilmiş olacak.

Burs, ilk yıldan mezuniyete kadar, başarı kriterlerini yerine getiren öğrencilere kesintisiz verilecek. Her yıl öğrenci başına, 10 ay süreyle ayda 50 YTL verilecek ve bu rakam enflasyon oranında artırılacak.

Kız öğrencilere öncelik

8 bin bursun 4 bini kız öğrencilere verilecek. Başvuran kız öğrenciler, kriterlere uygun olurlarsa burstan öncelikli yararlanacak.

Mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında öğrenim gören bursiyerler, uygun alanları seçmişlerse, okullarıyla eşleşmiş olan Koç Holding'e bağlı şirketlerde staj yapabilecek.

Koç şirketleri, kendi alanlarıyla ilgili meslek liseleriyle eşleştirilerek öğrencilerin eğitimi ile yakından ilgilenecek. Öğrenciler, mezun olduktan sonra Koç şirketlerinde istihdam önceliğine sahip olacak.

Koç Topluluğu'nun son 4-5 yılda yeni işe aldığı elemanlar içinde meslek liselilerin payı yüzde 80'lerde. Program kapsamında Yatılı İlköğretim Bölge Okulları ve Pansiyonlu İlköğretim Okulları mezunu öğrencilerle, durumu iyi olmayan öğrencilere öncelik verilecek. Burs programına başvurmak için proje kapsamındaki okullardaki başvuru formlarının doldurulması gerekiyor. Ayrıca bilgilendirme ve özendirme etkinlikleri düzenlenecek. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve MEB ile işbirliği içinde pratik iyileştirme faaliyetlerinin yanı sıra, meslek eğitimi konusunda uluslararası standartların Türkiye'ye taşınması için de özel faaliyetler düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber