YÖK'ü protesto eden gruba BABA protestosu!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 10:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızı YÖK eylemine katılan babadan ilginç iddia: 'Kızımı kaçırdılar'

YÖK'ün kuruluş yıldönümü protesto gösterilerinde ilginç bir olay yaşandı. Eskişehir'den Ankara'ya gelen bir baba, eylemci grup tarafından üniversitede okuyan kızının kaçırıldığını iddia etti. Ancak grubun arasından çıkan kızı, kaçırılmadığını, kendi rızasıyla eyleme katıldığını söyledi.

"Gençlik Federasyonu" üyelerince, Bilkent'te YÖK'ü protesto etmek amacıyla dün gerçekleştirilen eylem sırasında, Mehmet Kaytan isimli baba, gruba "kızlarımı kaçırdılar" diye tepki gösterdi. Kaytan'ın gruba müdahale etmeye çalışması üzerine jandarma öğrencilerin önünde kordon oluşturdu. Bu sırada baba Kaytan, "Kızımı kaçırdılar, nerede askerim? Ordu nerede?" diye bağırdı. Jandarma, Mehmet Kaytan'ı uzaklaştırdığı sırada protestocu grubun arasından çıkan 18 yaşındaki kızı Nazlı Kaytan, "Kaçma, kaçırılma yok. Kendi irademle buradayım. Isparta'da, YÖK'ten en çok etkilenen üniversitede okuyorum. Buna tepki için buradayım" dedi.

Jandarma, Nazlı Kaytan'ın yaşının 18'den büyük olduğu gerekçesiyle herhangi bir işlem yapmadı.

Eylemci grubun basın açıklamasında, "Öğrencilere, üniversite rektörleri ve sivil polisler eliyle zulmedildiği" iddia edilerek, YÖK'ün kapatılması istendi. Açıklamanın ardından, halay çekip sloganlar atan grup üyeleri, Kaytan'ı da yanlarına alarak otobüsle ayrıldılar.

Baba Mehmet Kaytan ve beraberindekiler de, herhangi bir açıklama yapmadan olay yerinden uzaklaştılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber