'Öğrenci katkı paylarına zam yapılmamalı'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Kasım 2006 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖĞRENCİ KATKI PAYLARINA ZAM YAPMAK, GENÇLERİN GELECEĞİNİ KARARTMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR!

Hükümetin 2007-2009 dönemini kapsayan "Orta Vadeli Program"ı ve önceki gün Resmi Gazete'de yayımlanan "2007 Programı" eğitim sistemine ilişkin öğrenci katkı paylarının artırılmasını öngörüyor.

Hükümet, her iki programda da üniversitelere idari ve mali özerklik kazandıracak hedefler belirlemesinin yanı sıra öğrencilerin her eğitim dönemi başında ödemekte olduğu katkı payı yükünü de artırmayı düşünüyor.

Hükümetin hazırladığı programda açık bir ifadeyle "öğrencilerin eğitimin finansmanına daha fazla katılımı sağlanacaktır" denildiğini kaydeden Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Hükümetin üniversitelerimizle ilgili "Orta Vadeli Program" ve "2007 Programı" adıyla kamuoyuna duyurduğu projelerini sosyal ve halkçı devlet anlayışıyla hazırladığını düşünmüyoruz. Biz hükümetin öğrenci katkı paylarını kaldırması gerektiğini düşünürken, böyle bir hazırlık içine girmiş olmasını doğrusu üzüntü ve esefle karşılıyoruz", dedi.

Bir yandan seçilme yaşını 25'e indirmeyi övünme vesilesi yapan ama bir yandan da gençlerin öğrenim görmesini daha da zorlaştıran bir taslağa imza koyan hükümetin hazırladığı bu projeyle ilgili olarak söylemek isterim ki; eğitimi kar edilmesi gereken bir sektör olarak algılayan bu taslağın, eğitimi ve ülkenin geleceğini karartmaktan başka vereceği bir şey olamaz. Biz, Bağımsız Eğitimciler Sendikası olarak devletin üniversiteler başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarını desteklemesini ve buralara daha çok kaynak akıtmasını istiyoruz. Kaldı ki, üniversite gelirlerinin yüzde 4'ünün öğrenci katkı paylarından sağlandığı gerçeğinin yanında öğrenci katkı payları dış borç faizin bir aylık karşılığına bile denk gelmemektedir, diyerek sözlerine son verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber